Kiina varautuu vallanvaihtoon - supersuositun laulajattaren levyt hävisivät Pekingin kaupoista

Kiinan rakastetuimpiin laulajattariin kuuluvan Peng Liyuanin albumit ovat yhtäkkiä hävinneet lähes kaikista Pekingin musiikkiliikkeistä.

Syynä suosittujen levyjen katoamiseen on se, että rouva nousee keväällä Kiinan ensimmäiseksi naiseksi.

Kommunistinen puolue ei halua politiikan henkilöityvän, ja tällainen uhkakuva on olemassa, mikäli erittäin suosittu ja rakastettu Peng jatkaisi uraansa.

Puolue katsoo, ettei kansakunnan äiti ei voi olla samaan aikaan värikäs ja rakastettu viihdeteollisuuden tähti.

Sky Newsin Pekingissä haastattelemat kiinalaiset eivät täysin puolueen näkemystä jaa.

– Tottakai artisti voi olla samaan aikaan myös johtajan vaimo. Mitä väärää siinä on? Minä ihailen hänen ääntään suunnattomasti, totesi pekingiläinen rouva Sky Newsin haastattelussa.

– Ihmiset rakastavat häntä, koska hän on itse tehnyt töitä oman menestyksenä eteen, ja koska hän laulaa tavallisille ihmisille, pohtii pekingiläismies.

Kommunistinen puolue on tuskin ainakaan lähitulevaisuudessa valmis siihen, että Kiinan ensimmäinen nainen olisi samankaltaisessa valokeilassa kuin esimerkiksi Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Michelle Obama. Tavalliset kiinalaiset odottavat Peng Liyuanilta kuitenkin paljon.

– Odotan todella, että hän nousee Kiinan ensimmäiseksi naiseksi. Uskon, että Peng kohottaa kaikkien kiinalaisnaisten imagoa ympäri maailman, kertoi eräs Sky Newsin haastattelemista pekingiläisistä.

Vaikka Peng Liyuanin albumit ovat siis kiven alla, löytyy YouTubesta tähden suosittuja esityksiä.

Lue myös:

    Uusimmat