Mainos

Kiinalaisten timanttihimo voi tuoda muutoksia ulkopolitiikkaan

Rikkaat kiinalaiset ovat nyt niin kiinnostuneita timanteista, että Kiinasta arvellaan tulevan maailman suurin markkina-alue timanteille 25 vuodessa. Timanttihimon arvellaan vaikuttavan jopa Kiinan ulkopolitiikkaan timantteja tuottaviin maihin.

Jo aikaisemmin rikastuneet kiinalaiset ovat kiinnostuneet mm. punaviineistä sekä kiinalaisesta keramiikasta ja taiteesta. Muodikkaan, aikaansa seuraavan kiinalaisen naisen vihkisormuksessa on pitänyt jo jonkin aikaa olla timantteja ja nyt siis timantteja halutaan muihinkin koruihin. Mutta kun Euroopassa arvostetaan myös vanhoja, historiallisia koruja, kiinalainen haluaa mahdollisimman uutta - ja mahdollisimman kallista.

- Kiinalaiset saattavat ajatella, että vanha timantti ei ole enää kunnollinen, Sotheby'sin Aasian toimitusjohtaja Kevin Ching kertoo.

Kasvaneen kysynnän vuoksi Sotheby's piti juuri ensimmäisen timanttikorunäyttelynsä manner-Kiinassa.

Uutistoimisto AP arvelee, että Kiinan kasvava timanttikysyntä voi jopa vaikuttaa Kiinan valtion suhteisiin niihin maihin, joiden maaperästä timantteja kaivetaan. AP:n mukaan rikkaiden ja onnekkaiden kiinalaisten taloudellinen menestystarina jatkuu eli timanttikorut käyvät jatkossakin kaupaksi.

Jo vuosia kansalaisaktivisteja on kuitenkin kiinnostanut timanttien alkuperämaa, sillä mm. Afrikan konflikteja on epäilty rahoitetun laittomilla timanttikaupoilla. Suuret kansainväliset timanttiyhtiöt ostavat timantteja Afrikassa mm. lähellä konfliktialueita.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.