Mainos

Kiinakin harjoittelee hi-tech-sotaa

Kiina on käynnistänyt laajat sotaharjoitukset, joilla pyritään totuttamaan armeija huipputekniikan käyttöön alueellisissa sodissa, ilmoitti Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua tänään. Eri puolilla maata pidettäviin harjoituksiin osallistuu armeijan kaikkien aselajien joukkoja, Xinhua kertoi.

Kiina ryhtyi asiantuntijoiden mukaan vuoden 1991 jälkeen asevoimiensa laajaan uudistamiseen elektronista sodankäyntiä varten. Yhdysvallat oli liittolaisineen 1991 kukistanut Irakin Persianlahden sodassa huipputeknistä aseistusta käyttäen.

Kiinan on ilmoittanut tavoitteekseen 3,1 miljoonan miehen vahvuisen armeijan supistamisen ja koulutuksen tehostamisen. Maaliskuussa pääministeri Li Peng kertoi, että kolmen vuoden kuluessa armeijan miesvahvuus supistuu puolella miljoonalla miehellä.

Myös Taiwan harjoittelee

Myös Taiwanin puolustusministeriö ilmoitti tänään, että se järjestää huhti-toukokuussa suuret sotaharjoitukset maan itäosassa. Puolustusministeriön edustaja ei suostunut tarkentamaan lähemmin harjoitusaluetta. Muiden lähteiden mukaan harjoitukset pidetään Hualienin maakunnassa ja niihin osallistuu kaikkien aselajien sotilaita.

Puolustusministeriön edustaja sanoi, että Taiwanin sotaharjoitukset eivät liity mitenkään Kiinassa pidettäviin sotaharjoituksiin. Kiina pitää Taiwanin saarta Kiinan maakuntana.
STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.