Mainos

Kiina myöntyy Tiibetin vierailuun

Euroopan unionin edustajat pääsevät vierailemaan Tiibetissä ja tutustumaan sikäläiseen ihmisoikeustilanteeseen. Britannian ulkoministeriö ilmoitti tänään, että Kiina oli myöntynyt vierailusuunnitelmaan.

Britannian ulkoministeriön edustaja Derek Fatchett kertoi, että valtuuskunta toivoo pääsevänsä tapaamaan Tiibetin uskonnollisia johtajia ja tavallisia tiibetiläisiä kuukauden kestävän vierailun aikana.

EU on halunnut lähettää valtuuskunnan Kiinan hallitsemaan Tiibetiin, koska Euroopassa tunnetaan huolta buddhalaisten pappien kerrotusta vainosta Tiibetissä. Huolta tunnetaan myös kiinalaisten joukkosiirtymisistä Kiinasta Tiibetiin. Tiibetiläiset ovat nykyisin tiettävästi jo vähemmistönä omassa maassaan.

EU on ilmaissut myös erityistä huolta Panchen Laman inkarnaatioksi julistetun 8-vuotiaan pojan kohtalosta. Maanpaossa elävä Dalai Lama julisti pojan 1995 Panchen Laman, Tiibetin toiseksi korkeimman hengellisen johtajan, inkarnaatioksi.
-Hän on vain lapsi, ja me olemme syvästi huolissamme hänen kohtalostaan, Fatchett sanoi.

Poikaa ei ole nähty julkisuudessa Dalai Laman nimettyä hänet. Kiina ei ole tunnustanut poikaa Panchen Laman inkarnaatioksi, vaan on nimennyt inkarnaatioksi toisen pojan. EU:n Tiibetin-valtuuskuntaan kuuluvat Britannian, Itävallan ja Luxemburgin Kiinan-suurlähettiläät.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.