Mainos

Kiina: Bush ei saa tavata dalai-lamaa

Presidentti George Bushin on tarkoitus tavata dalai-lama tänään Washingtonissa. Kiinan mukaan tapaaminen voi vahingoittaa Kiinan ja Yhdysvaltojen suhteita.

Kiina vaatii Yhdysvaltain presidenttiä George Bushia perumaan tapaamisen Tiibetin hengellisen johtajan dalai-laman kanssa. Kiinan ulkoministeriön edustajan mukaan tapaaminen voi vahingoittaa vakavasti Kiinan ja Yhdysvaltain suhteita.

Bushin on tarkoitus tavata dalai-lama tänään Washingtonissa. Huomenna Bush osallistuu seremoniaan, jossa Tiibetin hengelliselle johtajalle ojennetaan kongressin kultainen ansiomerkki. Kyseessä on Yhdysvaltain korkein siviileille myönnettävä kunniamerkki.

Tiibetissä viranomaiset ovat ilmaisseet raivonsa palkinnon myöntämisestä.

-Jos dalai-lama voi saada tällaisen palkinnon, maailmassa ei ole oikeutta eikä hyviä ihmisiä, kommunistisen puolueen Tiibetin-johtaja Zhang Qingli sanoi.

Dalai-lama on elänyt maanpaossa Intiassa siitä lähtien, kun kapina Kiinan hallintoa vastaan epäonnistui vuonna 1959. Kiinan viranomaisten mukaan dalai-lama tavoittelee itsenäisyyttä Tiibetille. Dalai-laman mukaan hän tavoittelee vain laajempaa autonomiaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.