Mainos

Kiiminkijoella tulvavaara, Kittilässäkin kannattaa varautua pahimpaan

Kiiminkijoen virtaama nousee vielä lähipäivinä, ja suurimmillaan vedenkorkeuden ennustetaan olevan viikonloppuna. Taloja on jo veden saartamina.

– Kiiminkijoella jäät ovat liikkeellä ja jääpadot ovat nostaneet vedenkorkeuksia paikallisesti katkaisten teitä ja saartaen taloja. Jäät pysyvät todennäköisesti paikallaan lähipäivinä, arvioi johtava hydrologi Bertel Vehviläinen tänään.

Lapin joet alkavat tulvia vasta kuun lopulla. Etelä-Lapin suuret lumimäärät ennakoivat isoja virtaamia. Kittilää saattaa jälleen uhata suurtulva, jollainen koettiin siellä viimeksi vuonna 2005.

Lapissa tulvahuippu vasta tulossa

Tulvat ovat väistymässä sen sijaan osista Pohjois-Pohjanmaan joista. Ympäristökeskuksen mukaan Siika-, Kala- ja Pyhäjokien virtaamat ovat kääntyneet laskuun. Siikajoella on vettä teillä ja laajalti pelloilla.

Poro- ja Onkiveden pinnat voivat nousta vielä puoli metriä tämän viikon aikana. Kymijoen vesistössä järvien vedenpinnat ovat nousemassa tavanomaista korkeammalle erityisesti Mäntyharjun reitin Puulavedellä ja Kallavedellä sekä Keiteleen ja Saarijärven reitin järvissä.

Iijoella ja Kuivajoella tulvahuiput osuvat ilmeisesti toukokuun puoliväliin ja Simojoella toukokuun loppupuolelle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.