KHL-kausi laitettiin tauolle ennen aikojaan – Petteri Sihvoselta osuva huomio: "Tuossa ehkä hiukan haiskahtaa"

Jääkiekon KHL ilmoitti viime viikolla, että se aloittaa 22. helmikuuta asti kestävän pelitauon. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen sanoo, että tapahtuneessa haiskahtaa se, että Venäjän maajoukkueelle olisi kaivettu esiin vanhat hyvät konstit esiin.

KHL-pelien tauottua Venäjän miesten jääkiekkomaajoukkue aloitti oman olympialaisia varten valmistavan leirinsä tiistaina. Se saa tämän myötä useamman viikon valmistautumisajan Pekingin olympialaisten kiekkoturnaukseen. 

– Ei ihan niin suuri etu kuin olisi Suomelle. Suomi kykenisi hyödyntämään vastaavan aivan maksimaalisesti. Se voi vielä kääntyä itseään vastaan, Sihvonen sanoo.

Venäjän maajoukkue sai jo merkittävän kieltäytymisen sunnuntaina, kun AK Bars Kazania edustava nuori hyökkääjätaituri Artem Galimov kieltäytyi valmistavasta leiristä. 22-vuotias Galimov on tehtaillut 47 peliin tehot 7+15=22.

– Olisikohan hänellä ollut jo tiedossa, että mitä se tarkoittaa, jos lähtee viikoiksi mukaan. Tuossa ehkä hiukan haiskahtaa sellaiselle, että kaivetaan vanhat hyvät konstit esiin ja kuvitellaan, että se tuottaa jotain tulosta, Sihvonen toteaa.

Neuvostoliiton aikoina maajoukkue harjoitteli vuoden aikana 11 kuukautta. Se voitti historiansa aikana seitsemän olympiakultaa ja 22 maailmanmestaruutta. Sihvosen mielestä pelistä on aina nähnyt, että vallassa on kova auktoriteetti.

– Nyt valmentaja ei syystä tai toisesta sitä enää ole. Saa nähdä, että onko tuo lopulta sitten kilpailuetu. Ehkä se vielä voi olla. Tarkemmin ajateltuna ei kovinkaan suuri ainakaan, Sihvonen pohdiskelee.

Pekingin talviolympialaisten miesten kiekkoturnaus pelataan 9. - 20. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat