Mainos

Kevan Ailusta painostettiin eilen eroamaan

Kevan hallituksella on edessä illalla riitainen kokous, sillä myrskyn silmään joutuneelle toimitusjohtajalle Merja Ailukselle alkaa löytyä myös puolustajia.

Kevan valtuuskunnassa - joka viime kädessä päättää Ailuksen jatkosta - on herännyt kasvavaa ihmetystä Kevan hallitusta ja varsinkin sen puheenjohtajaa Laura Rätyä (kok.) kohtaan. Räty on julkisuudessa vaatinut Ailuksen eroa jo ennen tämän illan hallituksen kokousta.

MTV Uutisten tietojen mukaan Räty ja Kevan hallituksen varapuheenjohtaja, Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen (sd.) yrittivät eilen painostaa Ailusta eroamaan välittömästi, mihin tämä ei suostunut. MTV:lle kerrotaan, että tapaamisessa oli erittäin uhkaileva sävy.

Myös Nenonen on tukenut julkisesti Rätyä jo ennen hallituksen kokousta sanomalla, että voiko Ailus jättää tehtävänsä. 

Osa Kevan valtuuskunnan jäsenistä muistuttaa, että Ailuksen työsuhde on virkapohjainen ja missään ei ole osoitettu hänen tehneen ainoatakaan virkavirhettä. Jos Ailus pakotetaan jättämään paikkansa, edessä saattaa olla vuosien oikeustaistelu, joka voi tulla Kevalle erittäin kalliiksi - varsinkin, jos se päättyisi Ailuksen voittoon.

– Rädyllä on päässyt tilanne pahasti käsistä, kun hän meni julkisuuteen ennen hallituksen kokousta, valtuuskunnan jäsen ihmettelee.

Ailuksen virkasuhteen palkkaedut on sovittu Kevan hallituksen puolesta Ailuksen palkkauksen yhteydessä, eli vastuun niistä kantaa hallitus. Kevan hallituksen tuolloinen puheenjohtaja, kokoomuksen kansanedustaja Sampsa Kataja on toistuvasti kieltäytynyt kommentoimasta omaa rooliaan Ailuksen palkkauksessa.

Osa valtuuskunnan jäsenistä muistuttaa myös, että jos esille nostetaan Ailuksen nimityksen poliittiset perusteet, Rädyn oma nimitys Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi on vielä pahempi esimerkki poliittisista virkanimityksistä. Kyseessä oli kokoomuksen mandaatti.

Kevan valtuuskunnan keskiryhmässä kysytäänkin jo nyt,  nauttiiko Kevan hallitus enää valtuuskunnan luottamusta. Keskiryhmään kuuluvat keskustan, perussuomalaisten, vihreiden ja kristillisten edustajat.

Kevan hallituksen kokous alkaa tänään klo 16. MTV Uutiset seuraa kokouksen kulkua.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja