Kevään cocktailpalat

Helpot cocktailpalat sopivat loistavasti kevään juhliin.

Feta-tomaattipalat

noin 30-40 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Voitaikinalevyjä (500 g) tai Isoa Lehtitaikinalevyä (600 g)
  • munaa
  • unikonsiemeniä
  • Täyte:
  • noin 200 g mozzarellaa
  • noin 300 g parsaa tai latva-artisokan sydämiä
  • 1 tlk aurinkokuivattuja tomaatteja (noin 200/350 g)
  • oliiveja
  • punapippuria

Ota pienellä pyöreällä (halkaisija 4 cm) muotilla vähän sulaneista taikinalevyistä pyörylöitä. Voitele ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 min.

Täytä taikinapyörylät halkaisemalla ne keskeltä ja laittamalla täytteitä väliin.

Pesto-juustosydämet

noin 20 kpl

  • ½ pkt Myllyn Paras Isoa Lehtitaikinalevyjä (300 g) tai Myllyn Paras Torttutaikinalevyjä
  • Päälle:
  • 1 tlk punaista pestoa (noin 200 g)
  • 100 g mustaleima emmental juustoraastetta
  • 1 tlk latva-artisokan sydämiä

Ota sydämen mallisella (halkaisija noin 4 cm) piparimuotilla vähän sulaneista taikinalevyistä pieniä sydämiä. Levitä päälle pestoa ja vahvaa juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa noin 10 min.

Parmesaani juustotikut

noin 20-40 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras Voi-, Torttu-, Lehti tai Ruistaikinaa (500 g)
  • 2 munaa
  • 3-4 dl parmesaani-juustoraastetta

Leikkaa levyistä ½-1 cm:n levyisiä suikaleita; yksi levy 6-7 pitkäksi suikaleeksi. Kierrä suikaleet halutessasi itsensä ympäri kierteelle.

Pyörittele tankoja lautasella, jossa on munaa ja sen jälkeen lautasella, jossa on juustoraastetta.

Laita juustotangot leivinpaperille uunipelille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla kauniin ruskeiksi, 6-10 min kierteen paksuudesta riippuen.

Reseptit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat