Mainos

Keskustan Sipilä: Hallitus huteralla pohjalla – ennenaikaiset vaalit harkintaan

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä vaatii keskustelua siitä, pitääkö Suomessa järjestää ennenaikaiset vaalit. Vihreiden lähdön jälkeen hallitukselle jää eduskunnassa niukin mahdollinen enemmistö.

– Kyllä tässä tilanteessa pitäisi vakavasti miettiä, onko huhtikuu liian kaukana. Käänne pitäisi saada aikaiseksi ja pitäisi pystyä tekemään pitkäjänteisesti asioita. Helposti käy, että viimeiset seitsemän kuukautta ei viedä asioita eteenpäin sellaisella vauhdilla kuin ne pitäisi saada eteenpäin.

Sipilän mukaan keskusta on valmis vaaleihin.

– Ilman muuta olemme siihen aina valmiina, mutta käytännössä asia on pääministerin kädessä.

Oppositiojohtaja Timo Soinin (ps.) mielestä hallituksella alkaa "luu paistaa" ja kuuden puolueen sixpack oli epäonnistunut kokeilu, jossa maa menetti kolme vuotta arvokasta aikaa.

Sipilä: Tässä tilanteessa pitäisi vakavasti miettiä, onko huhtikuu liian kaukana.

– Sinänsä vihreiden lähtö tuskin heilauttaa hallitusta. Se voi olla jopa helpotus, mutta sen puolueen lähtö tekee, että hallituspuolueiden edustajat eivät voi jäädä taksiin nukkumaan.

Soinia kiinnostaa, ovatko vihreät valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) budjettiesityksen takana.

Soini: Tämä punavihreä pöllöily on nyt saavuttanut aivan maksiminsa.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman myöntää, että eduskunnassa vaikeuskerroin kasvaa niukan enemmistön vuoksi.

– Läsnäolovelvoite niin valiokunnissa kuin istunnossa on vieläkin suurempaa. Täällä pitää istua ja olla paikalla.

Backmanin mielestä hallituksen työskentely saattaa jopa helpottua vihreiden lähdön jälkeen.

– Joku on sanonut, että tämä on ollut kiharaista tähänkin asti isolla porukalla. Jotkut arvioivat, että hallituksen sisäinen työskentely on helpompaa tästä eteenpäin, kun on pienempi porukka.

Eduskunnan kuppilassa laskeskeskeltiin tänään ankarasti voimasuhteita myös eduskunnan valiokunnissa eli kuinka monessa oppositio voi saada enemmistön.

Hallitus käsittelee ydinvoimalupia ylihuomenna. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kertoi eilen, että puolue lähtee hallituksesta, jos hallitus hyväksyy Fennovoiman ydinvoimahankkeen jatkohakemuksen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.