Mainos

Keskusta nousussa SDP:n reviirillä Hämeessä ja Kymessä

Keskusta on pystynyt nostamaan kannatustaan perinteisesti vahvoilla SDP:n alueilla Hämeen ja Kymen vaalipiireissä. SDP on kuitenkin pysynyt selvänä ykköspuolueena.

Häme on hyötynyt väestönmuutoksista ja jaossa on 14 paikkaa eduskuntaan. MTV:n aluegallupin mukaan SDP:lle olisi luvassa neljä edustajaa. Keskusta on vahvalla demarialueella nousussa: puolue saisi jaossa olevan lisäpaikan ja nostaisi edustajamääränsä kolmeen.

Aluegallupin mukaan Kokoomukselle tulisi neljä, vasemmistoliitolle yksi, vihreille yksi ja kristillisdemokraateille yksi paikka.

Vaalipiirin viimeisestä paikasta taistellaan - vaaravyöhykkeellä ovat vihreät, kristillisdemokraatit tai Kokoomus. Demareilla on puolestaan mahdollisuus saalistaa itselleen vielä viides paikka.

SDP:n kannatus Hämeessä on nousussa verrattuna vuoden 99 vaaleihin. Tukevan pohjan vaalikamppailulle antaa muun muassa se, että hallituksessa istuvat Johannes Koskinen ja Tarja Filatov edustavat aluetta.

SDP:n Hämeen piirin puheenjohtajan Tiina Johanssonin mukaan ministerien näkyvä julkisuus lisää mielenkiintoa koko puolueeseen.

Keskusta kokoomuksen ohi Kymeessä

Kymi menettää yhden kansanedustajan vaalipiiristä väestökadon vuoksi.

SDP:n vahvalla alueella Kymissä Keskusta on kirinyt toiseksi suurimmaksi puolueeksi Kokoomuksen ohi. Keskustan piirin puheenjohtaja Risto Heikkilä arvioi, että oppositiokausi on tuonut puolueelle kannatusta.

Näillä kannatusluvuilla SDP saisi viisi paikkaa, Keskusta kolme, Kokoomus saman verran ja Kristillisdemokraatit yhden edustajan. Vasemmistoliitto uhkaa menettää ainoan paikkansa. Tällä hetkellä aluetta edustaa Pentti Tiusanen.

Tutkimusta varten haastateltiin tuhat henkeä molemmissa vaalipiireissä. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä.

(Seitsemän uutiset 27.09.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.