Keski-ikäisistä isistä koostuva tanssiryhmä niittää suosiota maailmalla: "Kokoonnuimme ja harjoittelimme salassa"

Keski-ikäisistä isistä koostuva tanssiryhmä niittää suosiota maailmalla 1:01
Näin The Outta Puff Daddys -ryhmä joraa.

Keski-ikäisistä miehistä koostuva tanssiryhmä niittää mainetta maailmalla yli 300 000 fanin tukemana. Jopa näyttelijä Hugh Jackman on julistautunut amatööriryhmän faniksi.

Joukko keski-ikäisiä miehiä, joilla ei kenelläkään ole minkäänlaista virallista tanssitaustaa, ovat tanssineet yhdessä jo vuodesta 2012 asti. The Outta Puff Daddys - niminen kokoonpano on kotoisin Brightonista Englannista. Ensimmäinen kerta, kun joukkio astui lavalle, oli heidän lastensa vuotuisessa tanssiesityksessä.

– Ajattelimme, että olisi hauska koota isistä koostuva yllätysesitysnumero, ryhmää nykyisin johtava Paul Jukes, 48, kertoo perustamisesta.

Paul on ammatiltaan brändikonsultti ja personal trainer.

Nyt tanssiryhmä on löytänyt kotinsa sosiaalisesta mediasta, jossa videot heidän koordinoiduista tansseistaan ilahduttavat satoja tuhansia seuraajia.

Voit katsoa artikkelin yltä tanssiryhmän taidonnäytteen.

Keski-ikäisten miesten tanssiryhmä

The Outta Puff Daddys -tanssiryhmä koostuu 42–60 -vuotiaista perheenisistä, joilla ei ole ammatillista tanssikoulutusta.

– On ironista, että vaikka olenkin tanssiryhmän vetäjä, taiteellinen johtaja ja koreografi, en ole normaalisti kovin itsevarma tanssija. Jos olemme juhlissa, seisomme yksin jossain sivussa, mutta ollessamme kaikki yhdessä rajoitteet katoavat ja me vain nautimme elämästä täysillä, Paul kuvailee tanssiryhmän jäseniä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä

Alkuun miehiä opetti lasten stree dance -opettaja.

– Kokoonnuimme ja harjoittelimme salassa. Kumppanimme tiesivät, mutta lapsemme eivät, Paul paljastaa.

Ensiesitystä seurasi Brighton Dome -areenalla yli 2000 ihmistä.

– Yleisö mylvi sensaatiomaisesti. Tietysti lapsemme yleisössä olivat, että: ”Hetkinen, tuohan on isäni!”, Paul muistelee.

Alkuperäinen yllätysesiintyminen lasten tanssiesityksessä otettiin lähipiirissä vastaan niin kannustavasti, että isät halusivat jatkaa tanssiharrastuksen parissa.

Hugh Jackman on ryhmän fani

Yhteisen tragedian läpikäyminen sementoi tanssiryhmän yhteenkuuluvuutta.

– Avainasemassa tarinassamme oli se, että aloimme kunnolla tutustua toisiimme vasta ensimmäisissä tanssiharjoituksissa. Myöhemmin yksi perustajajäsenistämme kuoli yllättäen ja se lähensi meitä kaikkia nopeasti, Paul kertoo.

– Ymmärrän nyt, että meillä oli jotain erityistä, kun meillä on tällainen miesten välinen yhteys, Paul kertoo.

Moni voisi luulla, että lapset olisivat nolostuneita isiensä harrastuksesta.

– Kaikki perheemme ja lapsemme todella rakastavat tätä, Paul kertoo.

Asiassa varmasti auttaa se, että ryhmällä on satoja tuhansia faneja ympäri maailman.

– Meillä kaikilla on taiteilijanimet ja yksi kutsuu itseään Wolverineksi. Saimme äskettäin kommentin itse näyttelijä Hugh Jackmanilta, joka antoi meille massiivisen peukun, Paul hehkuttaa.

Tanssiminen ja mielenterveys

Yhdessä tanssiminen on auttanut jäseniä pääsemään yli elämän suurista suruista, työttömyydestä ja masennuksesta.

Paul on ollut ryhmän vetäjä vuodesta 2020 lähtien. Hän paljastaa, että kävi läpi vaikean masennuksen vuonna 2017. Tanssiminen muiden isien kanssa toimi avainasemassa hänen parantumisensa kanssa.

– Tunsin oloni turvalliseksi jakaessani tuntemuksiani tiimin kanssa. Puhuin heille avoimesti tunteistani ja he olivat mahtavia. He eivät tuominneet, vaan olivat empaattisia, Paul kertoo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Paulista mielenterveyteen täytyisi kiinnittää yhtä paljon huomiota kuin fyysiseen kuntoon. Sitten kun huono päivä iskee, on olemassa valmiit toimintasuunnitelmat niiden selättämiseen.

– Jos minulla on huono päivä, niin sanoitan sen ja kerron ihmisille. Se on ollut äärimmäisen puhdistavaa, Paul kertoo.

Yksi Paulin konkreettisista toimintasuunnitelmista on osallistuminen tanssiryhmän viikoittaisiin treeneihin.

Koska kyseessä on keski-ikäisistä miehistä koostuva tanssiryhmä, ovat jäsenet joutuneet sopeutumaan ikääntymisen tuomiin yllätyksiin ja rajoitteisiin tanssirutiineissa.

– Meillä on esimerkiksi muutamia huonoja polvia tiimissä, mutta me huollamme ja tuemme toisiamme, jotta kaikki, mitä teemme, on kaikkien saavutettavissa, Paul kertoo.

Tiimin vanhin jäsen on 60-vuotias. Ikä ja reistailevat nivelet ei kuitenkaan ole estänyt tanssiryhmää jatkamasta unelmansa elämistä.

– Pilailemme paljon, mutta miksi emme voisi tähdätä Vegasiin tai Hollywoodiin? Vakioesiintyminen Outta Puff Daddys -ryhmälle, miksi ei? Paul toteaa.

Lähteet: Kameraone ja Outta Puff Daddys

Lue myös:

    Uusimmat