Pääsevätkö isät äitejä helpommalla? Roisista huumoristaan tunnetut Pasa ja Atpo julkaisivat kirjan lapsiperhearjesta: "Mummoni aina ihmettelee..."

Vitutus-kirjojen isät avautuvat uusimmassa kirjassaan perhe-elämästä 7:25
Pasa ja Atpo käsittelevät tällä kertaa lapsiperhearkea omalla ronskilla tavallaan.

Eniten vituttaa lapset -kirjassa puhutaan ronskin huumorin keinoin lapsiperhearjesta ja esimerkiksi äideille ja isille asetetuista erilaisista odotuksista.

Pikkulapsiperheiden arki voi aiheuttaa negatiivisia tunteita. Roisilla huumorilla höystetystä kirjasarjastaan tunnetut kirjailijat Jouni Wallander ja Eero Judin eli Pasa ja Atpo käsittelevät näitä tuntemuksia uutuuskirjassaan "Eniten vituttaa lapset". He kertoivat uutuusteoksestaan Viiden jälkeen -ohjelmassa tiistaina 3. toukokuuta.

Kirjassa käsitellään ronskin huumorin keinoin muun muassa päiväkotia ja pikkulapsiperheitä piinaavaa, monelle hyvinkin tuttua nuhakierrettä. Paljon käsitellään sitäkin, miten monen asian kanssa ihminen joutuu vanhemmuuden myötä tasapainottelemaan.

Kaikki kokemukset kirjassa eivät suinkaan ole Jounin ja Eeron omia, vaan sellaisia, joihin vastaavassa tilanteessa olleet pystyvät samaistumaan.

Isiä ja äitejä arvioidaan erilaisin kriteerein

Yksi teema liittyy siihen, että isät tuntuvat pääsevän vanhemmuudessa paljon helpommalla kuin äidit. Eero kertoo omakohtaisen kokemuksen siitä, miten tämä käytännössä näkyy esimerkiksi siinä, minkä määrän kunniaa isä saa yksinkertaisista asioista.

– Esimerkiksi rakas mummoni aina ihmettelee, että teetkö lapsille ihan ruokaakin, hän havainnollistaa.

– Onhan se niin uutta vielä tämä läsnäoleva isyys tässä yhteiskunnassa, että ihan perussuorituksestakin saa kiitoksia, Jouni komppaa.

Eero pohtiikin, että omat, lähipiirin ja yhteiskunnan odotusarvot isille taitavat edelleen olla pienemmät kuin äideille.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Kaksikko tuli alun perin tutuksi Eniten vituttaa kaikki -blogistaan sekä Eniten vituttaa kaikki -esikoisteoksestaan ja sen jälkeen ilmestyneistä kirjoistaan, kuten Eniten vituttaa parisuhde.

Kirjassa on osio myös lapsettomuudelle. Haastattelussa kirjoittajat kertovat, mitä mieltä he ovat tämän aiheen käsittelystä. Lisäksi he kertovat, mitä mieltä he ovat siitä, että väsynyttä vanhempaa yritetään neuvoa.

Lue myös:

    Uusimmat