Liikuntarajoitteinen poika varasti valokeilan tanssikilpailussa – "Sai minut herkistymään"

Poika, joka tarvitsee liikkumiseen kävelytelinettä, varasti kaikkien huomion tanssikilpailussa Texasissa.

9-vuotias poika nimeltä Santiago Rivera, kavereiden kesken Santi, otti tanssiryhmänsä kanssa osaa folklorico-tanssikilpailuun San Antoniossa Texasissa. Liikkumiseen kävelytelinettä tarvitseva Santi liikkuu täydellisesti samassa rytmissä muun tanssiryhmän kanssa.

Santi tarvitsee apua liikkumiseen, koska hänellä on synnynnäinen sidekudossairaus, Osteogenesis Imperfecta. Synnynnäisen sairauden takia Santin luusto on hyvin haurasta ja herkästi altis murtumille.

Samassa tanssikilpailussa kisanneen tytön äiti Celena Espinosa oli niin inspiroitunut Santin moitteettomasta suorituksesta, että kuvasi hurmaavan tanssiesityksen ja se on ihastuttanut sosiaalisessa mediassa laajalti.

– Tämä sai minut herkistymään, Celena kirjoitti videon kuvatekstiin.

TikTokissa Celenan video on kerännyt jo yli 300 000 katselukertaa, sekä useita kommentteja.

– Hatunnosto koko ryhmälle, joka sai tämän tapahtumaan, eivätkä tehneet siitä sen suurempaa numeroa. Kuka vain voi tanssia ja siitä taas olisi syytä tehdä iso numero, eräs käyttäjä kommentoi.

– Monimuotoisuus, tasa-arvo ja mukaan ottaminen, summasi toinen.

– Tämä on ihastuttava! Toivon, että pikkuinen jatkaa tanssimista, hän näyttää todella nauttivan siitä, kommentoi kolmas.

Folklorico on perinteinen latinalainen kansantanssi, joka nojaa vahvasti myös balettiin. Baletin tapaan kyseisessä kansantanssissa liikutaan paljon varpaillaan, liikkeitä liioitellaan ja tanssit ovat tarkkaan koreografioituja.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat