Mainos

Kesäkuussa poikkeuksellisen viileää - kolea sää jatkuu

Kesäkuun alku on ollut Etelä- ja Keski-Suomessa poikkeuksellisen viileä. Sää jatkuu myös lähipäivinä epävakaisena ja viileänä.

Touko-kesäkuun vaihteessa lämpötila kohosi maassamme hellelukemiin. Ilmatieteen laitoksen mukaan kesän tähän mennessä lämpimin päivä oli 31. toukokuuta, jolloin lämpötila sekä Hämeenlinnan Lammilla että Puumalan Kirkonkylässä kohosi 28,9 asteeseen. Ajankohdan kaikkien aikojen lämpötilaennätys, tasan 31 astetta, mitattiin Lapinjärven Ingermanninkylässä vuonna 1995.

Vielä kesäkuun ensimmäisenä päivänäkin hellettä mitattiin monin paikoin maan eteläosassa, mutta sen jälkeen sää alkoi viiletä nopeasti. Torstaina 4. kesäkuuta kaakosta saapuneen matalapaineen myötä lämpötilat jäivät ajankohtaan nähden hyvin alhaisiksi usean päivän ajaksi. Sää oli poikkeuksellisen kylmää laajalti maan etelä- ja keskiosissa.

Hallaa viikonloppuna koko maassa

Myös yöt ovat olleet kylmiä. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä esiintyi yleisesti hallaa, maan länsiosissa myös ankaraa hallaa. Alimmillaan maanpinnan lämpötila oli Alajärven Möksyn havaintoasemalla -8,5 astetta ja kahden metrin korkeudessakin pakkasta oli 4,8 astetta.

Sää jatkuu epävakaisena ja viileänä

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan yölämpötilat kohoavat, mutta vielä ensi yönä on pohjoisessa paikoin hallaa. Loppuviikosta yön alin lämpötila on koko maassa 5:n ja 10:n asteen välillä.

Päivisin on lämpötila 15 asteen molemmin puolin. Lähipäivistä lämpimintä on keskiviikkona idässä, jossa lämpötila voi nousta 20 asteen tienoille. Useita sadealueita liikkuu lähipäivinä Suomen yli.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.