Mainos

Kemiralta tulosvaroitus

Nopea heikentyminen maailmantaloudessa näkyy myös Kemira- konsernin tuloskehityksessä. Erityisesti typpilannoiteliiketoiminnan tulos on heikentynyt, minkä lisäksi tänä vuonna tulee useita poikkeuksellisiksi luokiteltavia kulueriä.

Yhtiön Chemicals-liiketoiminta-alueen Pulp & Paper Chemicals - yksikkö on kärsinyt asiakasteollisuuden käyntiasteiden alhaisuudesta, mutta tulos säilyy lähellä viime vuoden tasoa. Vesikemikaalitoiminta on kehittynyt viimevuotista paremmin. Industrial Chemicals -yksikössä titaanidioksidipigmentin markkinatilanne on vuoden kuluessa heikentynyt.

Kemiran eläkekustannukset ovat kasvaneet tänä vuonna merkittävästi erityisesti Chemicalsissa sen eläkesäätiöiden sijoitustuottojen jäätyä huomattavasti viimevuotista pienemmiksi. Kemiran suomalaisten eläkesäätiöiden kannatusmaksujen ennakoidaan olevan tänä vuonna yli 35 miljoonaa euroa suuremmat kuin viime vuonna, jolloin hyvät sijoitustuotot alensivat kannatusmaksuja. Koko Chemicalsliiketoiminta-alueen liikevoiton odotetaan jäävän viimevuotista heikommaksi.

Kemira Agron tuloskehitys on heikentynyt erityisesti typpilannoiteliiketoiminnassa. Tähän ovat vaikuttaneet epävarma taloustilanne ja ennätysmärän kevään jäljiltä korkeat lannoitevarastot. Vaikka Agron liikevoiton kokonaisuutena odotetaankin edelleen paranevan viime vuodesta, jää parannuksen määrä aiemmin ennakoitua pienemmäksi.

Paints & Coatings -alueella kehitys päämarkkinoilla on säilynyt hyvänä. Teollisuusmaaleissa Englannin ja Keski-Euroopan heikko talouskehitys sekä eräiden merkittävien asiakkaiden tuotannonrajoitukset ovat kuitenkin heikentäneet tulosta. Decopuolella (kauppa- ja rakennusmaaleissa) Alcro-Beckersin rakennejärjestelyt ja goodwill-poistot heikentävät odotetusti liikevoittoa eivätkä synergiahyödyt ehdi vielä vaikuttaa riittävästi niiden korvaamiseksi. Liiketoiminta-alueen liikevoitto jää edellisvuotta alemmaksi. Rahoituskustannusten ennakoidaan olevan lähellä viimevuotista tasoa.

Koko Kemira-konsernin liikevoitto jää viime vuoden alapuolelle. Kemira julkistaa yhdeksän kuukauden tuloskatsauksensa 6.11.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.