Mainos

Kemin lumilinnat houkuttaneet miljoona kävijää

Kemin lumilinnassa vietettiin juhlapäivää tänään, kun linnojen historian miljoonas vierailija putkahti portista sisään. Onni potki oululaista perhettä. Ulkomaisia turisteja käy nykyään entistä enemmän.

Tämän talven lumilinna on jo neljäs. Linnojen miljoonas asiakas saatiin portilla olevan laskurin mukaan. Tulos olisi kuitenkin hieman toinen, jos kävijämäärää laskettaisiin myytyjen lippujen perusteella. Näin siksi, että samalla kertalipulla voi päivän aikana käydä linnassa niin monta kertaa kuin haluaa.

Tämän talven lumilinna avattiin 5. helmikuuta. Tähän mennessä kävijöitä on ollut jo reippaasti yli 100 000. Kotimaisten vierailijoiden määrä on aiemmista vuosista hieman hiipunut, mutta ulkomaisia turisteja linnassa käy aiempaa enemmän.

-Linnassa on käynyt hurjasti saksalaisia. Lisäksi täällä on vieraillut paljon ulkomaisia tv-ryhmiä, muun muassa Australiasta ja USA:sta, linnan tiedottaja Mari Hätinen-Järvelin kertoo.

Kauden huipputulos saavutettiin eilen, jolloin linnassa kävi 9000 ihmistä. Pohjois-Suomen hiihtolomaviikko on tyypillisesti vilkasta aikaa linnassa. Kemin lumilinna on avoinna huhtikuun puoliväliin saakka.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.