Mainos

Kemijärvellä ei anneta anteeksi Stora Ensolle

Valtaosa Stora Enson Kemijärven ja Summan tehtailta irtisanotuista on löytänyt uutta työtä. Tästä huolimatta moni tuntee yhä katkeruutta tehtaiden lakkautuksista.

Mielipahaa lisää myös se, että Stora Enso maksaa työtuomioistuimen määräämiä korvauksia vain osalle irtisanotuista eli kaikkiaan 340 työntekijälle. Stora Enso tuomittiin kuuden miljoonan euron hyvityksiin laittomista irtisanomisista Kemijärven ja Summan tehtaiden työntekijöille.

Kaikkiaan 340 työntekijää saa verojen jälkeen noin 11 000 euron korvauksen.

– Kyllä se menee normaaliin jokapäiväiseen elämään. Eläkkeet eivät ole niin isoja ja suuria, että tuhlaamiseen olisi varaa kuitenkaan, sanoo entinen Stora Enson työntekijä Kauko Jaakkola.

Suurin osa irtisanotuista työntekijöistä on kuitenkin jäänyt ilman hyvitystä.

– Me ammattiosastona haettiin korvausta kaikille 25. lokakuuta.2007 työsuhteessa olleille. Päätös koski kuitenkin vain paperiliittolaisia, jotka irtisanottiin, selvittää Massaliikkeen tiedottaja ja entinen Stora Enson työntekijä Juha Pikkarainen.

Osa irtisanotuista jatkaa edelleen korvausten hakemista joko neuvottelemalla tai käräjöimällä. Korvauksista huolimatta paperimiehet eivät kykene antamaan entiselle työnantajalleen Stora Ensolle anteeksi.

– Anteeksi ei voi antaa missään tapauksessa. Kaikkein järkyttävin asia oli se, että äärimmäisen hyvässä kunnossa oleva tehdas piti sulkea, Piirainen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.