Valtteri Bottas nostatti kulmakarvoja Hollannin F1-kisassa – näytti toimineen tallin tahtotilaa vasten: "En yrittänyt sitä"

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas aiheutti pientä hämmennystä Hollannin GP:n loppuhetkillä, kun hän näytti toimineen tallin tahtotilaa vasten. Bottakselle viestitettiin useaan otteeseen, ettei hän saa hakea kisan nopeinta kierrosta uusilla pehmeän seoksen renkailla. Toisin kävi.

Bottas otettiin varikolle kierroksella 68, aivan kilpailun loppuhetkillä. Tämän jälkeen kansainväliseen televisiolähetykseen välitettiin kaksikin eri viestiä.

Muun muassa Mercedeksen strategiapäällikkö James Vowles painotti, ettei Bottas saa hakea nopeinta kierrosta, sillä se oli sillä hetkellä toisen Mercedes-kuskin Lewis Hamiltonin hallussa.

Yhtäkkiä valotaululle tärähti Bottaksen nimi. Kisan nopein kierros meni hänen nimiinsä.

– En yrittänyt hakea sitä, Bottas kiisti, viitaten siihen, että hän olisi nostanut jalkaa kaasulta.

– Lewis sai sen, Bottas jatkoi.

Video tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Hamilton teki saman tempun kuin Bottas, hakien varikolta uudet pehmeän seoksen renkaat. Britti täräytti kisan viimeisellä kierroksella pohjanoteerauksen: 1.11,097.

– Saimme tallina hyvät pisteet, Bottas tuumasi rauhallisena.

Suomalainen oli maalissa kolmas.

– Aika tylsä kisa, valitettavasti. Haimme yhden pysähdyksen taktiikkaa ja siksi ensimmäinen veto oli niin pitkä. Yritimme, mutta vauhtia ei ollut tarpeeksi, Bottas mietti, viitaten Red Bullin Max Verstappeniin.

Verstappen ajoi kisan voittoon, Hamiltonin oltua toinen.

Lue myös:

    Uusimmat