Kävi miten kävi, valitaan USA:n presidentiksi kova automies: Trumpilla on sähköauto, Biden rakastaa amerikkalaista muskelia

Paksut ovet, vähän istumapaikkoja - Tällainen Trumpin auto"Peto"on 2:18
Aalto-yliopiston vanhempi turvallisuusasiantuntija Pasi Lehto kertoo, millainen auto on Donald Trumpin virka-auto. Suomessa vuonna 2018 nähty auto kantaa lempinimeä The Beast eli Peto.

Istuva presidentti pitää urheilullisista eurooppalaisista, kun taas haastaja luottaa kotimaiseen muskeliin.

Yhdysvaltain seuraavasta presidentistä ei ole vieläkään täyttä varmuutta, joten loppuhuipennusta odotellessa on aikaa kurkistaa ehdokkaiden autotallien menneisiin ja nykyisiin helmiin.

Sekä presidentti Donald Trump että demokraattihaastaja ja entinen varapresidentti Joe Biden ovat automiehiä.

Heidän talleissaan on ja on ollut kuitenkin hyvin erilaisia autoja.

Trumpilla Tesla

Varsin glamoröösiä elämäntapaa aina viettänyt Trump on mieltynyt arvokkaisiin tuontiautoihin. Kaikkein vaikuttavimpia autoja hänen kokoelmissaan ovat olleet Lamborghini Diablo sekä Mercedes-Benz SLR McLaren, joista jälkimmäisen hän omistaa tiettävästi edelleen.

Trumpin Ferrari F430 oli huutokaupattavana jokunen vuosi sitten, mutta tuolloin hintavaraus ei ylittynyt, eikä auto vaihtanut omistajaa. Auto kuitenkin löysi uuden kodin hieman tämän jälkeen.

Ylellisemmästä kyydistä Trump on päässyt nauttimaan Mercedes-Maybachinsa sekä vuoden 1956 Rolls-Royce Silver Cloudinsa ratissa – tai ehkäpä takapenkillä, kuten asiaan kummankin tapauksessa kuuluu.

Trump omistaa tai on omistanut myös alkuperäisen Tesla Roadsterin, jota valmistettiin noin 2 500 kappaletta vuosina 2008–2012. Vastaava auto ammuttiin kohti Marsia helmikuussa 2018.

Trump on nopeiden ja ylellisten autojen lisäksi mieltynyt myös suihkukoneisiin ja helikoptereihin. Onpa hän omistanut 24 karaatin kullallakin päällystetyn kopterin.

Bidenilla Corvette

Vaikka autokauppiaan poika Biden onkin mieltynyt erityisesti Corvetteihin, on hänenkin tallissaan nähty Mercedes-Benz, nimittäin legendaarinen 190 SL.

Myös Bidenin tallista on löytynyt vuosimallin 1956 autoja, mutta Rolls-Roycen sijaan niiden merkit olivat Chevrolet ja Ford.

Avoautoihin mieltyneen Bidenin silmäterä on kuitenkin V8-pikkulohkolla varustettu vuosimallin 1967 Corvette C2, joka oli häälahja hänen isältään.

Katso alta video Bidenistä Corvettensa ratissa.

Ollessaan varapresidenttinä, ei Bidenilla ollut lupaa autoilla omin luvin.

– Se on ainoa asia, jota tässä työssä vihaan. Olen tosissani, Biden manasi Car and Driverin haastattelussa vuonna 2011.

Biden kuitenkin rikkoi tätä kieltoa kerran ja poltti kotipihassaan kumia veljensä Cadillac CTS-V:llä.

Biden vieraili Jeepin tehtaalla vuonna 2010 ja kertoi tuolloin, että hänen pihassaan on ollut aina myös Jeep vuodesta 1973 lähtien.

Lue myös:

    Uusimmat