Mainos

Kauhajoki-lehti: Virolaisille maksetaan 4 euron tuntipalkkoja

Etelä-Pohjanmaalla Kauhajoella on maksettu suurella kauppakeskustyömaalla virolaisille rakennusmiehille jopa neljän euron tuntipalkkoja, uutisoi Kauhajoki-lehti. Lehti on haastatellut Skanska Oy:n työmaalla vieraillutta Rakennusliiton aluetoimitsijaa.

Rakennusliiton Pohjanmaan aluetoimitsija Raimo Pohjola havaitsi työehtosopimusongelmia eilisessä tehotarkastuksessa. Pohjolan mukaan puutteellisuuksia ja väärinkäytöksiä havaittiin niin palkkauksessa kuin työajoissakin.

– Pääurakoitsijalla on rakennuskohteessa yhteensä kolmisenkymmentä työntekijää hommissa, heistä kymmenkunta on lähinnä virolaisia. Selvityksessä ilmeni alimmillaan jopa neljän euron pintaan hinnoiteltuja työtunteja. Lisäksi työajat vaikuttivat venyvän epämääräisiltä. Olemme jättäneet pääurakoitsijalle nyt selvityspyynnön työmaan osalta, Pohjola kertoo Kauhajoki-lehden nettiuutisessa.

Räikeimmät työehtorikkomuksen Pohjola sanoo löytäneensä Mustasaaressa, jossa vietnamilaismiehille maksettiin rakennustöissä alle kolmen euron tuntipalkkaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.