Katupojat ja katupojat

Viikonloppuna ajettava Euroopan GP, ajetaan uudella katuradalla Valencian kaupungin sataman tuntumassa.

5,440 km pitkä katurata ei ole ihan tavallinen katurata, sillä se on huomattavasti keskinopeudeltaan ja maksiminopeudeltaan aikaisempia katuratoja nopeampi. Monacon rata Valencian rataan verrattuna on kuin verryttelyrata ennen kilparadalle siirtymistä.

Tämän hetken kuljettajista katuradoilla (lähinnä Monacossa) ovat pärjänneet David Coulthard, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, Jarno Trulli ja Lewis Hamilton. Näistä ”katupojista” voittomahdollisuuden viikonloppuna omaavat ainoastaan Ferrarin Räikkönen ja McLarenin Hamilton.

Näiden miesten ulkopuolelta potentiaalisiin voittajiin kuuluvat myös Ferrarin Felipe Massa ja pienellä varauksella myös Heikki Kovalainen. Varaus siksi, että McLaren on todennäköisesti jo päättänyt satsata kaikkensa Lewis Hamiltonin mestaruusjahdin onnistumiseksi.

Muista katupojista pienen pienen mahdollisuuden omaavat myös Renaultin Fernando Alonso ja BMW Sauberin Robert Kubica. Alonson kohdalla onnistuminen saattaa jäädä kuitenkin pelkästään aika-ajossa tapahtuvaksi. Kubicalla on mahdollisuutensa kilpailussa, mutta ainoastaan siinä tapauksessa, että Hamilton, Räikkönen ja Massa törmäävät odottamattomiin vaikeuksiin.

Teksti: Erkki Mustakari 17.8.2008

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat