Mainos

Kataja vaatii myös Kevassa erityistilintarkastusta

Kuntien eläkevakuutuksen Kevan hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Sampsa Kataja vaatii, että valtionvarainministeriö teettää Kevassa erityistilintarkastuksen Nova-yhteyksien selvittämiseksi. Tämä selviää Katajan lähettämästä tiedotteesta.

- Julkisuudessa esitettyjen seikkojen perusteella on syytä selvittää ulkopuolisen arvioitsijan toimesta, onko Kevan ja Novan välillä epäasiallisia yhteyksiä. Kevan rahoittaman Rovaniemen moottorikelkkatehtaan sopimus- ja rahaliikenne on tutkittava perinpohjaisesti, edellyttää Kataja.

Kun selvisi, että Kuntien eläkevakuutuksen toimitusjohtaja Markku Kauppinen neuvotteli pääministerin virka-asunnossa samanaikaisesti Novan johdon kanssa, Kevan hallitus edellytti toimitusjohtajalta selvitystä roolistaan vaalituen keräämisessä.

Samalla hallitus edellytti selvitystä siitä, onko Kuntien eläkevakuutuksen varoja käytetty puolueiden tai vaaliorganisaatioiden rahoittamiseen.

- Toimitusjohtajan kirjallisen ja suullisen selvityksen mukaan hän ei ole millään tavalla osallistunut puolueiden tai vaaliorganisaatioiden varojen keräämiseen, Kataja kertoo.

- Puolueita ja vaaliorganisaatioita on toimitusjohtajan selvityksen mukaan tuettu siten, että kullekin Kevan johtoryhmän jäsenelle on annettu mahdollisuus osallistua vuosittain yhteen jonkin puolueen järjestämään luennoitsija-anniltaan korkeatasoiseen talous-, sosiaali- tai eläkepoliittiseen seminaariin. Puolueiden ja ammattiyhdistysliikkeen juhlakokousjulkaisuissa on ollut Kevan antamia ilmoituksia. Erikseen kysyttäessä toimitusjohtaja on selvittänyt, että mitään muuta tukea puolueille ei ole annettu.

Kevan hallitus hyväksyi selvityksen yksimielisesti.

- Koska Kuntien eläkevakuutuksen oman tarkastustoiminnan keinot eivät ole riittäneet palauttamaan luottamusta taloon, on siirryttävä seuraavalle tasolle. Eläkelaitosten valvonnasta vastaa valtionvarainministeriö ja viime kädessä kuntaministeri Mari Kiviniemi. Kuntien eläkevakuutuksen luottamuksen palauttamiseksi on mielestäni välttämätöntä, että ministeriö tarkastaa epäilyt perinpohjaisesti, Kataja linjaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.