Mainos

Kataisen ilmoitus yllätti SDP:n

Hallitustunnustelut ajautuivat kummalliseen tilanteeseen tänään kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen tiedotustilaisuuden jälkeen. SDP:n n puoluejohto kieltäytyi kommentoimasta hallitustunnustelija Jyrki Kataisen ilmoitusta mahdollisesta hallituspohjasta. Katainen haluaa lähteä rakentamaan hallitusta kokoomuksen, SDP:n, vihreiden, RKP:n ja kristillisdemokraattien varaan.

Kataisen ulostulo yllätti SDP:n ja MTV3:n uutisten tavoittamien demarien mukaan heille ei kerrottu asiasta. SDP:n johto valmistautui vielä illalla neuvottelemaan hallitukseen havittelevien puolueiden kanssa. SDP on keskustellut tänään vihreiden puheenjohtajan Anni Sinnemäen ja vasemmistoliiton kanssa. Huomenna on tarkoitus neuvotella RKP:n ja kristillisdemokraattien kanssa.

Kokoomus kiistää, että SDP olisi pidetty pimennossa Kataisen suunnitelmista. Kokoomuslähteen mukaan kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ovat keskustelleet hallitustilanteesta useaan kertaan puhelimitse tänään. Kokoomuksessa herätti närää tieto SDP:n omista neuvotteluista.

Katainen odottaa puolueiden hallitusvastauksia maanantaihin mennessä. Vihreiden valtuuskunta ja eduskuntaryhmä kokoontuvat huomisiltana keskustelemaan, voiko puolue lähteä hallitukseen roiman vaalitappion jälkeen.

Kristillisdemokraatit ovat lähdössä hallitukseen. Eduskuntaryhmä päättää asiasta huomenna. RKP:n Stefan Wallin ilmoitti, että puolue antaa vastauksensa osallistumisesta hallitukseen hyvissä ajoin ennen maanantaista määräaikaa. Eduskuntaryhmä on koolla huomenna aamulla.

Kataisen pohjalla olisi eduskunnassa 112 paikkaa. Uusi sinipuna ehdittiin jo ristiä 112-hallitukseksi hätänumeron mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.