Katainen väläytteli kaksipuoluejärjestelmää

Kokoomuksen varapuheenjohtaja kansanedustaja Jyrki Katainen veisi poliittista kenttää kaksipuoluejärjestelmän suuntaan ja lämmittäisi porvariyhteistyötä keskustan kanssa.

-Keskusteltaessa avoimesti tulevaisuuden haasteista kokoomus ja keskusta voivat mitata porvarillisen yhteistyön mahdollisuuksia SDP:n käydessä fuusiokeskustelua vasemmistoliiton kanssa, Katainen hahmotteli lauantaina Kuopiossa kokoomuksen tilaisuudessa.

Katainen sanoi haluavansa puolueelleen oman globalisaatiostrategian, jolla kokoomuksen tulee haastaa sekä keskusta että SDP vastaamaan tulevaisuuden keskeisimpiin haasteisiin ja arvovalintoihin.

-Punamultahallituksen toiminnassa on näkynyt selvästi SDP:n ja keskustan politiikan muuttuminen konservatiivisempaan ja kansainvälisesti sulkeutuneempaan suuntaan. Tämä kehitys tarjoaa kokoomukselle uusia mahdollisuuksia nousta esiin nykyaikaisena arvovalintana, hän arvioi.

Kataisen mielestä pitkä hallitusvastuu aiheutti sen, ettei kokoomusta koeta riittävän herkäksi aistimaan nykyajan ja tulevaisuuden haasteita.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat