Mainos

Katainen syyttää SDP:n vaalilupauksia katteettomiksi

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ryöpyttää SDP:tä ja keskustaa vastuuttomista vaalilupauksista ja jakopopulismista. Kataisen mukaan erityisesti SDP harrastaa vastuutonta jakopolitiikkaa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen arvostelee päähallituspuolueita SDP:tä ja keskustaa katteettomien vaalilupausten antamisesta. Kilpailijat ovat Kataisen mukaan esittäneet uskomattomia lupauksia, joiden päälle on sitten liimattu jonkunmoinen hatusta vedetty hintalappu.

Kataisen mielestä etenkin SDP sumuttaa äänestäjiä useita miljardeja euroja maksavilla lupauksilla, vaikka rahoituksesta ei ole kenelläkään vielä mitään tietoa.

- On päivänselvää, että menolisäysten tarkkaa summaa ei voi ilmoittaa, ellei tiedä tarkkaan kuinka talous kehittyy seuraavan neljän vuoden aikana.

Puolueensa kampanjan keskiviikkona Helsingissä avannut Katainen syyttää valtiovarainministeri Eero Heinäluomaa (sd.) "vastuuttomasta jakopopulismista" ja sellaisesta Suomen ennätyksestä, jollaiseen muut valtiovarainministerit eivät ole pystyneet.

SDP:n vaaliohjelman 2,4 miljardin lupausten ja veronmaksajien paneelissa esittämä 2,2 miljardin veroalennustavoite tuottaa Kataisen mukaan mahdottoman tavoitteen. Hän sanoi SDP:n kolmissa vaaleissa vastustaneen verokevennyksiä.

Se joka lupaa eniten, tulee Kataisen mukaan vaalien jälkeen pettämään eniten.

Keskusta lupaa vain kehittää

Keskustan vaaliohjelma perustuu Kataisen mielestä vaaleista toiseen esitettyjen lupausten uudelleen kierrättämiseen. Tämä johtuu siitä, että hallituksessa SDP on määrännyt politiikan tahdin ja sisällön.

- Eläkeindeksien yhtenäistäminen, lapsilisien sitominen indeksiin, ruoan arvonlisäveron alentaminen ja opintotuen parantaminen ovat vanhoja tuttuja jo neljän vuoden takaa.

Keskustan 3-4,5 miljardin menonlisäysohjelma on Kataisen mielestä "loputon luettelo tyhjiä sanoja ilman sen kummempaa konkretiaa".

- Siellä kehitetään, edistetään, vahvistetaan, tuetaan, laaditaan, selvennetään, selvitetään, parannetaan ja lisätään.

Katainen on löytänyt vain kaksi konkreettista lupausta: 100 000 työpaikan luominen ja 0,2 prosentin työttömyysvakuutusmaksujen nosto.

Sanomaansa vahvistaakseen kokoomus jakaa monistenippua, jossa siteerataan kilpailijoiden aiempia lupauksia.

Kokoomus tarjoaa miljardi euroa

Kokoomus avasi kampanjansa Rautatientorin kupeessa sijaitsevalla luistinradalla.

Ennen Kataisen ja nuorempien puolueaktiivien luisteluosuutta esiteltiin kokoomuksen omaa kampanjaa, joka puolueen mukaan täsmällisiin ja selkeisiin vaalilupauksiin. Pääosa esityksistä sisältää puolueen mukaan euromääräisen vaatimuksen toisin kuin Keskustan ja SDP:n vaaliohjelmat.

Hyvinvointipalveluihin ja tulonsiirtoihin kohdistetut esitykset maksavat yhteensä noin miljardi euroa.

Listalla on muun muassa perhetukiin, opiskelijoille ja eläkeläisille kohdennettuja tulonkorotuksia. Työelämässä tukea luvataan pätkätöiden vähentämiseen ja tasa-arvotupoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.