Mainos

Katainen ja Vanhanen luottavaisia talousmyllerryksissä

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) ja pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) uskovat Suomen talouden pitävän hyvn pintansa maailmantalouden myllerryksissä.

Kataisen mukaan ei ole vaaraa, että Yhdysvaltain rahoituskriisi leviäisi Suomen pankkeihin. Hän myöntää kuitenkin, että ympäri maailman levinneellä pörssien kaaoksella on vaikutusta maamme reaalitalouteen.

Vanhanen on Kataisen kanssa samoilla linjoilla. Hän pitää globaalin talouskriisin haitallisimpana vaikutuksena Suomessa investointien vähenemistä.

Pääoppositiopuolueen, SDP:n, puheenjohtaja Jutta Urpilainen maalaa Suomen taloudesta kollegoitaan synkempää kuvaa. Hän viittaa Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ja valtuuskunnan toimitusjohtajan Sixten Korkmanin ja puhemies Sauli Niinistön arvioihin, joiden mukaan edessä saattaa olla jopa julkisen talouden leikkauksia.

Katainen kiistää hallituksen piiloutumisen toiveikkaan fasadin taakse.

- Me olemme kertoneet kaiken sen mitä me tiedämme. Mutta minulla ei ole tiedossa, miten syvälle tämä kriisi menee, kenelläkään ei ole tätä tietoa Katainen puolustautuu.

Urpilainen moittii myös hallituksen verolinjaa. Urpilaisen mukaan hallitus roiskii veronkevennyksiä sinne tänne ja murentaa toimillaan veropohjaa. Hän kaipaa hallitukselta useampaa varasuunnitelmaa siltä varalta, että Suomen talous kääntyisikin jyrkästi alaspäin.

Kolmen suurimman puolueen, kokoomuksen, keskustan ja SDP:n, puheenjohtajat kohtasivat illalla MTV:n vaalitentissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.