Mainos

Katainen antoi vinkkejä seuraajalleen

Väistyvä pääministeri Jyrki Katainen (kok.) antoi MTV:n Huomenta Suomessa vinkkejä seuraajalleen siitä, millaiset ominaisuudet ja asenne auttavat pääministerin työssä.

Laita itsesi likoon

– Pääministerin tulisi olla ihminen, joka uskaltaa laittaa itsensä likoon vaikeissakin paikoissa. Lisäksi hän toimii aina miettien, mikä on Suomelle parasta.

Pidä kunnostasi huolta

– Työrytmi on aika kiivas. Viikosta riippuen EU-asiat vievät 10-60 prosenttia ajasta ja energiasta. Parempi on, jos pääministeri tai valtiovarainministeri on fyysisesti hyvässä kunnossa, koska se auttaa palautumaan nopeammin. Toisaalta terveys kestää paremmin, kun on fyysisesti kohtuullisessa kunnossa.

– Huoli omasta terveydestäni on sellainen, että se pistää toimimaan. Urheilen jonkin verran. Työrytmi on kiivas varsinkin taloudellisesti vakavina aikoina, sekä aikoina, jolloin EU:ssa menevät yöt ja päivät. Fyysisen kunnon on oltava sellainen, että kestää sekä fyysisen että henkisen palautumisen.

Pidä lomaa

– Lomat kannattaa aina pitää ja viikonloppuja tulee rauhoittaa. Eli kalenteriin voi jonkun verran vaikuttaa itse, mutta se tarkoittaa sitä, että pitää olla kyky kieltäytyä monista mielenkiintoisista tehtävistä.

– Minulla on sellainen taito, etten seuraa mediaa lomallani. Viime kesänä olimme perheeni kanssa Yhdysvalloissa kolme ja puoli viikkoa lomalla. Lomani aikana luin yhden uutisen netistä ja lähetin kolme tekstiviestiä. Eli kun olen vapaapäivällä tai lomalla, en seuraa mediaa. Se auttaa pääsemään irti. 

Varaudu kohtaamaan koko tunteiden kirjo

– Kun aikoinani tulin politiikkaan, yllätyin siitä, että tässä saa ottaa vastaan tavallisten suomalaisten koko tunnekirjon. En ollut nuorena ihmisenä tottunut siihen, että kadulla vastaan tuleva henkilö saattaa joko rakastaa tai vihata. Yleensä ihmisten tunneskaala toisia ihmisiä kohtaan on maltillisempi. Myös omassa päässä käy läpi kaikki tunneskaalat vaihtelevasti läpi.

Pidä maltti

– Tietynlainen maltti ja järkevyys ja eteenpäin katsominen ja se, ettei kaikkea kannata ottaa henkilökohtaisesti, auttavat eteenpäin.

Mieti mukavia asioita

– Aina pitää olla jotakin mukavaa, mitä miettiä. Se voi olla pieni asia, jota voi miettiä. Esimerkiksi mitä syödään, jos pitää ruoanlaitosta. Mitä pääsiäisenä syötäisiin, mistä aterialle saisi tietynlaista lihaa. Tällaisia mukavia asioita.

– Pääsiäisen ruokamenu on semmoinen, jota nyt mietin, ja se, että pääsen tänään aikaisin tyttöjeni kanssa leikkimään.

Pidä kiinni huumorintajustasi

–Eräs hyvä ystäväni aina sanoo, että yritä pitää huumorintaju yllä. Jos huumori menee, työstä tulee pakkopuurtamista.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.