Kasvaako halu hommiin ryhtymällä? Suomalaisasiantuntija tutusta seksineuvosta: "En kannusta"

Miten elvyttää nuutunut rakkauselämä? 8:30
Miten elvyttää nuutunut rakkauselämä? Katso videolta Parisuhdekeskus Katajan asiantuntija Laura Huuskosen koko haastattelu Huomenta Suomessa.

Asiantuntija ei suosittele harrastamaan seksiä, jos ei haluta.

Haalistuneen seksielämän piristämiseksi kuulee usein neuvottavan yksinkertaisesti harrastamaan seksiä. Moni asiantuntija on sitä mieltä, että "seksi lisää seksiä" eli mitä enemmän sitä harrastaa, sitä enemmän sitä tekee mieli. 

Esimerkiksi seksiterapeutti Rachel Needle on suositellut pariskunnille "huoltoseksiä"

Huoltoseksi on seksiterapeutin mukaan hyvä tapa pitää yhteyttä yllä silloin, kun elämä tuntuu muuten kovin kiireiseltä.

– Se on myytti, että seksin pitäisi olla spontaania, Needle muistuttaa Health-sivuston haastattelussa ja toteaa, että pieni etukäteissuunnittelu voi kasvattaa odotusta ja jännitystä.

Pariskunnasta riippuen huoltoseksi voi tarkoittaa sitä, että seksi suunnitellaan etukäteen ja merkitään ainakin henkiseen kalenteriin. Toisaalta se voi tarkoittaa myös yhteistä ymmärrystä siitä, että seksille annetaan mahdollisuus vaikka väsyttäisikin, eikä niin huvittaisikaan.

– Pariskunnat sanovat usein, että vaikka he eivät olisikaan välttämättä aluksi olleet sillä tuulella ja epäröineet, he ovat kiihottuneet, kun ovat päässeet alkuun, heillä on ollut positiivinen kokemus ja he ovat olleet iloisia, että he ovat tehneet sen, Needle perustelee hommiin ryhtymistä.

Myös moni muu seksiasiantuntija on kannustanut tietoisen seksin harrastamiseen.

– Eräs asia, jota pariskunnat eivät ymmärrä, on se, että seksi itsessään kohottaa libidoa, joten kikka seksin harrastamisen lisäämiseen on harrastaa lisää seksiä, on muun muassa seksiterapeutti Annabelle  Knight  Metro-sivuston haastattelussa. 

Kannattaako seksiin ryhtyä, jos ei huvita? Tätä mieltä on suomalaisasiantuntija

Huomenta Suomessa vieraillut Parisuhdekeskus Katajan asiantuntija Laura Huuskonen kertoo kuuluvansa päinvastaiseen koulukuntaan. Huuskonen ei suosittele harrastamaan seksiä vastoin haluja. 

Pitäisikö seksiä harrastaa, vaikkei niin huvittaisikaan? Juttu jatkuu videon alla.

Pitäisikö suhteessa harrastaa seksiä, jos ei haluta? Tätä mieltä on asiantuntija 1:09
Pitäisikö suhteessa harrastaa seksiä, jos ei haluta? Katso videolta asiantuntijan vastaus kokonaisuudessaan.

– Ajattelen, että sellainen, missä se oma halu ei ole mukana, niin siihen en kannusta lähtemään tekemään sellaista. En kannusta harrastamaan seksiä, jos ei haluta. Sitten ennemminkin alkaa pohtimaan, että mikä sitä halua saattaisi herättää. Yleensäkin kun puhutaan tyydyttävästä seksuaalisuudesta tai seksin toteuttamisesta parisuhteessa, niin ajattelen, että tosi tärkeää olisi, että keskittyisimme myös siihen sisältöön ja laatuun. Se määrä ei kerro vielä mitään. 

Miten Huuskonen neuvoo halujen kanssa kamppailevia pareja? Katso koko vastaus yllä olevalta videolta. 

 

Lue myös:

    Uusimmat