Kashmirin taistelut kiihtyivät

Ainakin 12 ihmistä sai surmansa kiistellyllä Kashmirin alueella käydyissä yhteenotoissa tänään. Taistelut kiristivät edelleen Intian ja Pakistanin välejä.

Islamilaiset militantit iskivät armeijan leiriin Intian puoleisessa Kashmirin osassa surmaten ainakin neljä sotilasta. Intian ja Pakistanin joukot jatkoivat myös toistensa moukarointia rajalla, jolloin useita ihmisiä sai surmansa. Intian hallitus ilmoitti armeijan leiriin tehdyn hyökkäyksen jälkeen tehostavansa joukkojensa liikekannallepanoa Kashmirissa.

Ulkoministeri Jaswant Singhin ilmoituksen mukaan Kashmirissa toimivat Intian puolisotilaalliset joukot siirretään sisäministeriön alaisuudesta armeijan alaisuuteen ja rajavartiosto laivaston alaisuuteen. Singh vannoi samalla, että Intia kostaa, jos Pakistanin joukot hyökkäävät rajalla olevia intialaisjoukkoja vastaan. Ulkoministeri puhui hallituksen ja armeijan johdon turvallisuuskokouksen jälkeen.

Intian poliisin mukaan viime päivien taistelut ovat pakottaneet paikalliset siviilit pakenemaan kodeistaan Kashmirissa. Nangan alueen kylistä pakeni tänään 270 perhettä. Pakolaiset on majoitettu kouluihin ja heille kuljetetaan ruokaa ja kerosiinia. Yli 35 000 ihmistä on saanut surmansa Kashmirin väkivaltaisuuksissa vuodesta 1989 lähtien.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat