Kärynnyt pikajuoksutähti tuohtui 15-vuotiaan luistelijan dopingtapauksesta – "Ainoa näkemäni ero on se, että..."

MTV raportoi Pekingistä: Taitoluistelijan dopingkäryssä ratkaisu 4:20
MTV raportoi Pekingistä: Taitoluistelija Kamila Valijevan dopingkohussa saatiin ratkaisu maanantaina.

Yhdysvaltalainen pikajuoksijatähti Sha'Carri Richardson otti maanantaina kärkkäästi kantaa venäläisen taitoluistelijan Kamila Valijevan dopingtapaukseen.

Richardson joutui jättämään viime vuonna Tokion kesäolympialaiset väliin, kun hän antoi Yhdysvaltain olympiakarsintojen yhteydessä positiivisen dopingnäytteen kannabiksen käytöstä. Dopingkärystä 30 päivän kilpailukiellon saanut Richardson, 21, olisi ollut Tokiossa naisten 100 metrin mitalisuosikkeja.

Valijeva, 15, sai jatkaa kilpailujaan Pekingin talviolympialaisissa urheilun kansainvälisen välitystuomioistumen CAS:n päätöksellä. Valijeva antoi positiivisen dopingnäytteen joulukuun lopulla, mutta hänen testituloksensa vahvistettiin vasta viime tiistaina olympialaisten joukkuekilpailun jälkeen.

CAS perusteli päätöstään muun muassa Valijevan iällä.

– Voisimmeko saada kunnon vastauksen hänen (Valijevan) ja minun tilanteiden erosta? Ainoa näkemäni ero on se, että minä olen nuori musta nainen, Richardson kirjoitti Twitterissä.

Yhdysvaltalaissprintteri kertoi kärynsä jälkeen käyttäneensä kannabista äitinsä kuoleman takia. Hän korosti maanantaina, että "kannabis ei todellakaan paranna urheilijan suorituskykyä".

Richardson ei sulattanut myöskään sitä, että Valijevan testituloksen vahvistamisessa kesti niin kauan. Venäläisen näytteestä löytyi kiellettyä trimetatsidiini-lääkeainetta, joka voi parantaa kestävyyttä.

– Hän antoi positiivisen näytteen joulukuussa, ja maailma tietää siitä vasta nyt. Minun tulokseni julkaistiin viikon sisällä, ja nimeni ja kykyni joutuivat ihmisten teurastettavaksi, Richardson painotti.

Lue myös:

    Uusimmat