Karstulan ampumistapauksen selvittely alkoi

Eri osapuolia on tänään kuulusteltu. Koska on kyseessä virantoimituksessa olleiden poliisien ampuminen, tapausta tutkitaan murhan yrityksenä.

Poliisi on selvitellyt Karstulan ampumistapausta tänään eri osapuolten kuulusteluilla. Se, mikä johti nuoren miehen ensin ampumaan ilmaan ja sitten kahta poliisia, ei päivän mittaan vielä selvinnyt.

Silminnäkijöitä kuulusteltiin Karstulassa ja ampumisessa loukkaantuneita poliiseja Jyväskylässä, missä he ovat sairaalahoidossa. Kuulustelujen rinnalla poliisi jatkoi teknistä tutkintaa.

25-vuotias ampuja on pidätetty ja hän on poliisin suojissa Äänekoskella. Hänen kuulustelunsa jatkui vielä iltasella.

- Sitä, selviääkö motiivi ja mitä siitä on mahdollista kertoa, en tässä vaiheessa tiedä, sanoi tutkintaa johtava rikosylikomisario Raimo Peltovuori. Muutoin hän ei tutkinnallisiin syihin viitaten juuri kertonut kuulustelujen sisällöstä.

Kaksi poliisia loukkaantui perjantai-iltana vähän ennen puolta yötä, kun 25-vuotias karstulalainen mies ampui heitä haulikolla. Toinen poliisi sai osuman jalkaan, toinen käteen. Käteen haavoittunut poliisimies leikattiin eilen, ja molemmat ovat edelleen sairaalassa.

Poliisipartio oli jäljittämässä miestä, joka hätäkeskuksen ilmoituksen mukaan liikkui kylillä haulikon kanssa. Hän oli myös ampunut ilmaan.

Poliiseja mies ampui partion tavoitettua paikallisen grillin luota auton, jonka kyydissä mies oli. Tänään kuulusteluissa kävi ilmi, että poliisit eivät olleet tienneet etsiä häntä juuri kyseisestä autosta, vaan huomasivat vasta grillillä hänen olevan takapenkillä.

- Tilanne oli partiolle yllätys, kertoo Peltovuori.

Ammuttuaan poliiseja mies pakeni jalan haulikon kanssa. Poliisi piiritti eiliseen aamupäivään asti taloa, jossa miehen epäiltiin oleskelevan. Kun talo tarkastettiin, miestä ei löydetty. Hän ilmoittautui itse poliisille iltapäivällä. Mies on poliisin vanha tuttu.

Koska kyseessä on virantoimituksessa olleiden poliisien ampuminen, tapausta tutkitaan murhan yrityksenä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat