Kärsitkö sinäkin kuntosalisyyllisyydestä? Tällaista se on: "Saa minut vakuuttuneeksi siitä, että olen ottanut kymmenen askelta takapakkia"

5:10

Caitlin Gallagher jätti epäterveet elämäntavat taakseen ja on nyt hyvässä kunnossa. Jos hän kuitenkin jättää treenin väliin, seurana on ikävä "kuntosalisyyllisyys".

Videolla vinkit vatsalihastreeniin!

– Terveenä eläminen on hiton kovaa työtä, Caitlin Gallagher kirjoittaa Popsugar-sivustolla.

Hän tietää, mistä puhuu. Jo kouluaikanaan Gallagher taisteli painonsa ja kehonkuvansa kanssa. Hänen itsetuntonsa oli alhainen, ja hän suuttui itselleen, koska ei kyennyt tekemään terveellisiä valintoja.

– Pian valmistumisen jälkeen jätin suurimmilta osin alkoholin ja monet epäterveet tavat ja aloin pitää itsestäni kunnolla huolta. Siitä on yli kahdeksan vuotta, ja vaikka olen terveempi kuin koskaan, se on silti hiton kovaa työtä.

"On paljon päiviä, kun en vain halua treenata..."

Koko "kuntoilu-uransa" ajan Gallagher on sekä vihannut että rakastanut treenaamista.

– Useimpina päivinä rakastan sitä. On ihanaa vapauttaa viha, stressi, suru tai huoli päivästäni treenin kautta; rakastan sitä väsymyksen ja saavuttamisen oloa jälkeenpäin, Gallagher kuvailee.

Aiemmin hän vihasi juoksua, mutta juoksi silti puolimaratonin; hän ei pitänyt myöskään painojen nostamisesta, mutta kokeili sitä silti, eikä nyt luopuisi treenitavasta.

– Niin paljon kuin rakastankin treenaamista ja sitä, että tunnen olevani vahva, on paljon päiviä, kun en vain halua treenata, Gallagher sanoo.

"Tunnen aina, poikkeuksetta, syyllisyyttä sen vuoksi"

Joinain päivinä Gallagher saattaa olla liian väsynyt, nälkäinen tai vain laiskalla tuulella treenatakseen. Joskus hän jättää kuntosalikäynnin väliin katsoakseen televisiota, tehdäkseen töitä tai ottaakseen torkut.

– Monina niistä päivistä, kun jätän kuntosalin väliin, kuuntelen kehoani, kun se kertoo, että tarvitsen lepoa. Tiedän, että tarvitsen taukoa, joten annan itseni pitää sellaisen, mutta arvatkaa mitä? Tunnen aina, poikkeuksetta, syyllisyyttä sen vuoksi.

Rentoutuessaan Gallagher huomaa usein ajattelevansa sitä, että olisi voinut treenata edes 20 minuuttia ja tuntea saavuttaneensa jotakin. Samalla syyllisyys sokerisen keksin syömisestä vähenisi. Jos hän näkee Instagram-kuvan kuntosalilta sohvalla maatessaan, hän soimaa itseään.

– Minulla olisi voinut olla neljä mahtavaa kuntosalitreeniä putkeen, mutta jos päätän mennä ystävieni kanssa illalliselle perjantaina niiden sijaan, syyllisyys hiipii sisään ja jää hetkeksi.

Eroon kuntosalisyyllisyydestä

Koska Gallagher haluaisi edelleen muuttaa asioita kehossaan, hän kokee toimivansa väärin, jos ei mene salille.

Yhden salipäivän jättäminen väliin saa minut vakuuttuneeksi siitä, että olen jotenkin ottanut kymmenen askelta takapakkia.

Gallagherin aviomies treenaa jopa seitsemänä päivänä viikossa, joten jos Gallagher kuntoilee "vain" viitenä päivänä, hän kokee alisuorittavansa.

– Tästä kuntosalisyyllisyydestä eroon pääseminen on asia, jota olen yrittänyt työstää muutamat viime vuodet. Se on taistelua ylämäkeen, kuten johdonmukaiset käynnit kuntosalilla, mutta minä yritän, Gallagher kuvaa.

"Jokainen tarvitsee lepopäiviä"

Gallagher yrittää muistuttaa itseään siitä, ettei hänen kehonsa anna periksi ja taannu, jos hän jättää yhden hikoilusession väliin.

Jokainen tarvitsee lepopäiviä. Joten vaikka säännölliset kuntosalikäynnit ovat elintärkeä osa rutiinia, jolla huolehdin itsestäni, niin sitä ovat myös ajoittaiset treffit kotisohvan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja