Toiveissa täydellinen takapuoli? Valmentajat neuvovat "fitnesspepputreenin", jolla saat taatusti piukat pakarat

Kesätreeni: Fitnesspepputreeni 4:53

Xmotionin valmentajat Jaana Aaltonen ja Johanna Vuorenmaa neuvoivat Huomenta Suomessa treenin, jolla jokainen voi saada itselleen "piukat pakarat". Katso neljän liikkeen treeni yllä olevalta videolta!

Takapuolta treenatessa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota siihen, että kyykyissä tulee laitettua kaikki pakaralihakset töihin.

Valmentaja Jaana Aaltonen kertoi jo aiemmin, että tavallisten kyykkyjen lisäksi kannattaa suosia yhden jalan kyykkyliikkeitä, sillä silloin jalkojen heikompi puoli ei pääse laiskottelemaan.

Valmentaja Johanna Vuorenmaa taas muistuttaa, ettei pakaratreeneissä pitäisi unohtaa keskimmäistä ja pientä pakaralihasta. Kuntosalilla ja tavallisissa kyykkyharjoituksissa näin voi nimittäin käydä.

Nyt naiset neuvovatkin neljän liikkeen ”fitnesspepputreenin”, joka avulla pakarat saa piukaksi! Vuorenmaa neuvoo laittamaan musiikin taustalle ja ajastimeen 30–40 sekuntia. Toista yhtä liikettä ajastimen loppuun asti, ja siirry sitten seuraavaan.

– On tärkeää tehdä ihan rauhassa ne liikkeet, ei siis hosuta. Koko ajan tunnustellaan, että missä lihaksessa se liike tuntuu, Vuorenmaa neuvoo.

Videolla myös neuvotaan, miten liikkeisiin saa kuminauhan ja käsipainon avulla lisää tehoa.

Katso myös alla olevilta videolta lisää harjoituksia, joilla pakaralihaksia voi treenata!

Kesätreeni: Puhtia pakaralihaksiin 5:50

Kesätreeni: Kyykkyjä 7:11

Kesätreeni: Kyykkyjä oman kehon painolla 5:39

Lue myös:

    Uusimmat