Kari Jalonen järjesti Leijonien MM-lohkoon erityisvalvonnan – "Mulla on ollut täällä oma mies"

Suomalaisvalmentaja Kari Jalonen piiskaa Tshekin Yhdysvaltojen kimppuun jääkiekon MM-kisojen puolivälierässä torstaina. Jalosen suojatit ovat kärsineet pahoista loukkantumisista turnauksen aikana. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Jalosen käskyttämä tshekkinippu haastaa A-lohkon voittoon liitäneen USA:n. Riiassa lohkoneloseksi jäänyt Tshekki joutui jumppaamaan kokoonpanoaan merkittävästi pitkin alkusarjaa.

Joukkueen huippuhyökkääjät Filip Chytil ja Lukas Sedlak loukkaantuivat vain muutaman ottelun jälkeen. Kummankin turnaus jäi kesken. Etenkin Sedlak oli ehtinyt aloittamaan väkevästi, kun kolmessa ensimmäisessä pelissä syntyi 3+2=5 tehopistettä.

– Jouduttiin rakentelemaan ketjuja, kun Chytil ja Sedlak putosivat pois. Kolme ensimmäistä ketjua on nyt löytynyt. Se on ollut meidän tämän vuoden tarina. Vammoja on tullut aika paljon, Jalonen kertaa MTV Urheilulle.

Supervireen löytänyt Dominik Kubalik on takonut hurjalla tahdilla maaleja. Hyökkääjä on koko turnauksen pistepörssin ykkönen. Alkukohkossa reppu heilu peräti kahdeksan kertaa. Syöttöpisteitä on lisäksi neljä. 

– Kubalik on ollut kuuma kyllä. Kärjen pitää olla terävä. Me tarvitsemme hyvää joukkuepeliä, sitä ollaan työstetty uusien ketjujen kanssa, Jalonen muistuttaa.

Lohkovoittajan USA:n monitorointi on jäänyt Jaloselta kokonaan väliin. Tampereelle saapunut haastajaremmi alkaa punoa keitoksia vasta keskiviikkoiltana. Leijonien isännöimä lohko on ollut kuitenkin "valvonnassa". 

– Illalla laitetaan pakettiin USA:n tarinaa. Mulla on ollut täällä oma mies katsomassa tätä lohkoa. En ole seurannut itse ollenkaan tätä, on ollut tarpeeksi hommia omassakin.

Jalonen painottaa jänteen kestävyyttä, kun kiekko torstaina putoaa. 

– Ehkä me pikkuisen kaivataan sellaista ehyttä kuuskymppistä. Me ollaan kahden erän palasia pelattu, valmentajakonkari päättää.

Tshekin ja USA:n MM-puolivälierä on katsottavissa C Moressa torstaina. Studio-osuus käynnistyy jo klo 15.30, itse ottelu klo 16.20.

Lue myös:

    Uusimmat