Jukka Jalonen paljastaa kovan faktan Leijonista – nosti esiin myös painavan syyn sille, miksi ykköstrioa ei hajoteta

Jukka Jalonen avasi Leijonien ketjupohdintoja – "Hyvä pössis päällä" 4:04
Video: Jukka Jalonen avasi Leijonien ketjupohdintoja – "Hyvä pössis päällä"

Jukka Jalosen mukaan Leijonat kulkee hyvin samanlaista polkua kuin viime kevään MM-kisoissa. Ero on se, että tällä kertaa verkot eivät ole heiluneet samaan malliin. Jalosen mukaan Leijonien ykköstrion ympärille on rakentunut harhakuvitelmaa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat palasi maanantaina jäille yhden totaalisen vapaapäivän jälkeen. Nokia Arenan harjoitushallissa pyöri joukko hymyileviä hahmoja. Raikkaus paistoi läpi Leijonien tekemisestä.

– Pidimme aamulla henkilökohtaiset palaverit pelaajien kanssa, mikä avaa aina vähän, jos jotain lukkoja on jäänyt päälle. Nyt jäällä oli vielä vähän huumoria mukana. Pientä pilailua toisten kustannuksella ja kun tuollaiset ottaa oikealla tavalla, niin ne vain kasvattavat joukkuehenkeä, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen totesi MTV Urheilulle.

Jalonen viittasi tapaukseen, missä Leijonien pelaajat olivat teipanneet Sakari Mannisen kypärän päälle Pepsi Max -mukin. Manninen ei tiennyt asiasta yhtään mitään.

– "Bobilta" (Mikko Lehtonen) hieno jäynä, sytyn kyllä, Manninen kommentoi naureskellen MTV Urheilulle. 

VIDEO: Sakari Manniselle tehtiin hauska jäynä Leijonien treeneissä – jäällä muki päässä!

Juttu jatkuu kuvan alla.

Leijonien päävalmentaja Jalonen tervehti ilolla pientä kujeilua.

– Kemia nousee äärettömän tärkeään asemaan tällaisissa turnauksissa. Miten pelaajat uskaltavat olla omia itsejään ja miten he viihtyvät toistensa seurassa. Hyvässä ryhmässä uskaltaa vähän pilailla toisten kustannuksella ilman, että kukaan ottaa niitä mitenkään itseensä, Jalonen mietti.

Vertaus viime kevääseen

Kemian lisäksi Leijonien valmennusjohto seuraa pelin kehitystä turnauksen edetessä.

Esiin nousee yksi tärkeä tilasto.

– Tutkailemme maalipaikkamääriä, koska ilman paikkoja ei myöskään synny maaleja. Jos niitä luo keskimääräisesti tuplasti enemmän kuin vastustaja, sitä yleensä voittaa enemmän kuin häviää. Yksittäisessä pelissä kaverin maalivahti voi toki seistä päällään ja mikään ei mene sisään, Jalonen perkaa.

Jalonen jakaa aiheeseen liittyen kovan paljastuksen Leijonista.

– Meidän tilastomme ovat ihan samanlaisia kuin viime vuoden kisoissa, kun lasketaan luotujen paikkojen ja annettujen paikkojen suhdetta. Ongelma on ollut se, että olemme olleet tehottomia, jos vertaa viime kevääseen. Sen lisäksi olemme päästäneet helpommin maaleja omiin. Määrällisesti kaikki on kunnossa. Meillä on vahva luotto siihen, että jossain vaiheessa tehokkuuskin napsahtaa kohdilleen, Jalonen vakuuttelee.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Leijonien turnaus lähti takerrellen liikenteeseen, kun kolmen ottelun jälkeen kasassa oli vain yksi voitto. Sen jälkeen Suomi kaatoi kolme pikkumaata, joskin ei täysin ongelmitta.

Suomen joukkueessa katseet ovat kääntyneet erityisesti ykkösketjuun, jota tähdittää NHL:n huippuluokan hyökkääjä Mikko Rantanen. Hän, Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen eivät ole saaneet vielä tehoja irti toivotulla tavalla.

Tästä on seurannut kysymys siitä, että pitäisikö ketju hajottaa ja pitäisikö esimerkiksi Rantanen istuttaa toisen NHL-hyökkääjän rinnalle.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen pitää aiheesta painokkaan puolustuspuheenvuoron.

– Jos mietitään, että onko heillä kulkenut vai ei, niin tuo on ollut ihan tämän turnauksen parhaita ketjuja. Mikko Rantasella on tasakentällisin 35 paikkaa, joissa hän on ollut mukana. Kuudessa pelissä. En tiedä onko kellään muulla noin montaa. Ja kolme paikkaa omiin. Okei, kolme tehtyä noista, mikä on tietenkin huono juttu. Mutta keskimäärin kuusi paikkaa per peli MM-kisoissa. Se on kova juttu, Jalonen linjaa.

Jalosen puheista selviää se, miksi Leijonat ei ole tehnyt sen dramaattisempia muutoksia ketjuihinsa. Isoin liike nähtiin viikonloppuna, kun Kasperi Kapanen nostettiin Kaapo Kakon ja Antti Suomelan rinnalle kakkosvitjaan.

– Nyt saimme edellisessä pelissä tuon Suomelan ketjun rullaamaan. Juho Lammikon ja Hannes Björnisen vitjat ovat toimineet tasaisen varmasti. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, millainen kokoonpano meillä on jalkeilla, Jalonen julistaa.

Leijonat pelaa alkulohkon viimeisen ottelunsa tiistaina Tanskaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat