Leijonat-tähti lataa vastaan Kanada-väitteelle – alkoi nauraa: "Ei tarvitse hirveä Einstein olla"

Tässä ovat Vilttiketjun teesit Kanadan kaatoon – Kari Jalosen Tshekki väläytti voittoisaa reseptiä 2:37
Tässä ovat Vilttiketjun teesit Kanadan kaatoon – Kari Jalosen Tshekki väläytti reseptiä.

Sakari Manninen lataa vastaan sille puheelle, jota Kanadan joukkueesta jääkiekon MM-kisojen osalta on viljelty. Leijonien ykkössentteriä alkaa jopa naurattaa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Kanadan joukkuetta tylytettiin ennen MM-turnauksen alkua armotta. Pelaajisto arvioitiin Kanadan joukkueeksi vaatimattomaksi ja esiin nostettiin kirkkaiden NHL-tähtien puuttumista. Sosiaalinen media lainehti kommentteja, joissa poppoon arvioitiin olevan jopa huonoin Kanadan MM-kisajoukkue koskaan.

Fakta on samalla se, että Kanadan joukkueessa on vain yksi pelaaja, hyökkäjälupaus Adam Fantili, joka ei ole vielä NHL:ssä pelannut.

– Kun katsoo, että kaikki pelaajat ovat NHL:stä, kyllä se nyt aika paljon kertoo, Leijonat-hyökkääjä Sakari Manninen sanoo ja alkaa nauraa.

– Mistä ne nyt sanovat, että ei ole niin hyvä tähtinippu? Kaikki pelaajat ovat NHL:stä, niin ei hirveä Einstein tarvitse olla, minkälainen nippu heillä on kasassa. Heillä on meritoituneita pelaajia sieltä, Manninen jatkaa ja korostaa, että Suomea vastaan tulee torstain puolivälierässä "ihan huippujoukkue".

"Ei muuta kuin möyrimään"

Mannisen mukaan tieto Kanadan asettumisesta vastaan ei kuitenkaan herättänyt hänessä erityisempiä tuntemuksia – vaikka juuri Kanadaa vastaan on viime vuosilta kovia MM-finaaleja. Manninen on voittanut niistä kahdesti MM-kultaa ja viime vuonna hän itse ratkaisi loppuottelun Tampereella jatkoaikamaalillaan.

– Kaikkihan tietävät kahdeksan joukkueen mennessä jatkoon, että kaikki ovat kovia, ihan sama kuka tulee vastaan. Yksittäinen playoff-ottelu tulee.

Manninen uskoo, että Leijonat-pelaajien kokemukset tiukoista paikoista auttavat, kun haaste on luja.

– On kiva päästä pelaamaan. Saa kamppailla ja lyödä kaiken jäälle. Niin se pitääkin olla. Mitään ei tule ilmaiseksi eikä pidäkään tulla, jos ei ole sellaista saavuttamisen tarvetta. Vaade on niin kova. Jos jotakin haluat, pitää kaikkensa antaa.

– Ei muuta kuin möyrimään kulmiin ja maalin eteen.

Resepti kehiin

Riiassa pelannut Kanada oli lohkossaan toinen, kun taas Leijonat sijoittui lohkossaan Tampereella kolmanneksi. Suomi päätti lohkovaiheen tiistaina vaivattoman oloisesti irronneella 7–1-murskavoitolla Tanskaa vastaan.

– Se oli meiltä ehjä ottelu. Saimme laajalta rintamalta onnistumisia, mikä antaa itseluottamusta.

– Saimme trafiikkia maalin eteen ja kiekkoa sinne, sitä kautta maaleja. Se on hyvä asia. Nyt tulee vielä kovempi joukkue vastaan, niin puolustuspäähän pitää olla terävä, ja iskeä vastaan, kun on paikka. Ja äijää maalin eteen, että saadaan vähän kaaosta molarin silmille, niin hyviä asioita voi tapahtua, Manninen ruotii.

Mikko Manner käy Leijonien alkulohkoa läpi – seuraavaksi Kanada MM-puolivälierässä 6:17
Mikko Manner kävi Leijonien alkulohkoa läpi – seuraavaksi Kanada MM-puolivälierässä.

Lue myös:

    Uusimmat