Leijonien Emil Larmin supervire odotuttaa itseään – lyökö tämä tekijä vaihteen silmään? "Ei ihan lähelläkään"

Suomen maalilla leijonanosan vastuusta kantanut Emil Larmi arvioi, ettei ole ollut vielä omalla korkeimmalla tasollaan MM-turnauksessa. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Larmi pelasi Leijonien MM-kotiturnauksen alkusarjassa viisi ottelua seitsemästä. Växjön mestariveskarin torjuntaprosentti on alkusarjan jälkeen 92,24%. 

Larmi kertoo Kanada-puolivälieräottelun aattona nauttineensa vastuusta MM-kaukalossa. Leijonat ylsi alkulohkossa kolmanneksi. Voittoja kertyi viisi. Tappiot napsahtivat Yhdysvaltoja ja Ruotsia vastaan. 

– Iso osa on ollut hyvää tekemistä. Joitain pieniä kuoppia, mutta niitä on sitten paranneltu. Edelleen on varaa parantaa, Larmi linjaa Suomen kokonaissuoritusta.

Leijonat kohtaa torstai-iltana Kanadan. Kolme edellistä MM-finaalia on mitelty maiden välillä. Kanada pelasi vaihtelevasti Riian alkulohkossa ja sijoittui toiseksi. Joukkue hävisi Norjalle ja Sveitsille. 

Larmi odottaa kovaa iltapuhdetta. Vastuksen taso nousee pilviin edellisistä otteluista. 

– Tulee varmasti pohjoisamerikkalaiseen tapaan paljon heittoja maalille. Pitää nähdä kiekot ja tietää koko ajan mitä ympärillä tapahtuu.

SHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi valittu Larmi oli Ruotsin liigan pudotuspeleissä ilmiliekeissä. Kun Larmi todennäköisesti on Leijonien maalilla torstaina, on tason noustava jälleen ratkaisun hetkillä. 

– Koen, että ei ihan lähelläkään omaa huippua olla oltu. Tykkään, kun pelissä on panosta, silloin saan itsestäni eniten irti, Larmi päättää. 

Lue myös:

    Uusimmat