Karhukirjeisiin kyllästynyt mies kiikutti perintätoimiston ovelle muovikassillisen ulostetta ja katkeria uhkauksia – "Luuletteko, ettei köyhä pysty kostamaan?"

Perintätoimien kohteeksi joutunut mies raivostui ja kiikutti perintätoimiston oven taakse muovikassillisen ulostetta. Mielenilmaustaan hän terästi joukolla katkeria uhkauksia.

Tapahtuma ajoittuu vuoteen 2017. 

Tampereella sijaitsevan perintätoimiston oven taakse ilmestyi muovikassissa ulostetta ja uhkauskirje. Kirjeessä mies nimitteli perintätoimiston henkilökuntaa halventavasti ja uhkaavaan sävyyn.

Hän kirjoitti muiden muassa, että perintätoimiston henkilökunta pitäisi kiduttaa kuoliaaksi.

– Luuletteko, ettei köyhä pysty kostamaan? Köyhällä ei ole paljon hävittävää, mies oli kirjoittanut lappuun.

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi, että 58-vuotias mies syyllistyi laittomaan uhkaukseen.

Syyttäjä esitti todisteina oikeudessa kuvia ja videoita. Lisäksi oikeus katsoi, että mies oli aiemminkin toiminut samalla tavalla.

Pitkäaikainen vihasuhde

Syyttäjä vaati miehelle alun perin rangaistusta muistakin samaan perintätoimistoon kohdistuneista tihutöistä.

Haastehakemuksen mukaan mies oli muutamaa kuukautta aiemmin kaatanut virtsaa postilaatikkoon, joka oli sijoitettu perintätoimiston oven viereen. 

Muovikassitempauksen jälkeen mies oli uusinut tekonsa ja kiikuttanut samaan postilaatikkoon virtsan lisäksi ulostetta. Kuukausi tämän jälkeen ulostekäsittelyn sai perintätoimiston ulko-ovi.

Syyttäjä vaati alun perin kyseisistä mielenilmauksista rangaistusta vahingonteoista, mutta näiden syyteoikeus ehti vanhentua ennen kuin rikosten käsittely eteni oikeuteen.

Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi miehelle laittomasta uhkauksesta 40 päiväsakkoa, josta kertyy tämän tuloilla 680 euroa maksettavaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja