Mainos

Nukkuvaa saksilla puukottanut lupasi viiltää asianajajalle "uuden hymyn" ja uhosi sosiaalityöntekijälle väsymätöntä kostoa – "Te joudutte tulemaan joka aamu samaan aikaan töihin"

Vuonna 1985 syntynyt mies tuomittiin lukuista rikoksista vankeuteen tämän käytettyä väkivaltaa ja uhkailtua sillä vuosien Espoossa 2017–2019 välillä. Yhteensä tämä tuomittiin seitsemästä teosta.

Miehen teoista vakavin oli törkeä pahoinpitely, jossa hän puukotti nukkuvaa miestä saksilla useita kertoja päihdehuollon asumisyksikössä.

Uhri oli herännyt puukotukseen ja oli saanut teossa peukalon tyveen syvän pistohaavan, joka oli potentiaalisesti hengenvaarallinen ilman ensihoidon panosta.

Oikeus kuitenkin totesi, että teko ei kuitenkaan aiheuttanut uhrille suoranaista hengenvaarallista tilaa.

"Vapaudun suunnitelman kanssa"

Mies oli myös "kunnostautunut" erilaisten uhkauksien lähettämisessä.

Niistä vakavimmat olivat miehen sosiaalityöntekijälle lähettämät viestit, jossa hän purki tyytymättömyyttään väliaikaiseen sijoituspaikkaansa väkivaltauhkauksin.

– Menen nyt sitten vankilaan nukkumaan ja teen sen viiltelemällä jonkun teidän kasvot. Ja teen niin jokaista rikostanne kohden, mies kirjoitti.

– Kun luet tätä olen jo varmasti tyydyttänyt verenhimoni niin moneen viranomaiseen kuin se vaatii. Mieti sitä nukkumaan mennessäsi huora.

– Ja jos joskus vapaudun, vapaudun valmiin suunnitelman kanssa. Loppuelämäni omistan korruptoituneiden viranomaisten metsästämiseen, hän vielä uhkasi.

Väkivaltafantasioissa hän muun maussa uhkasi levittää sähkölamauttimia edellä mainittuun asumisyksikköön ja vihjaisi rikkihapon käyttämiseen väkivallanteoissa.

– Jalkajousiakin saa ja niihin metsästyskärkiä ja te joudutte tulemaan joka aamu samaan aikaan töihin, hän totesi.

Uhkaili asianajajaansa

Hän oli myös uhannut "viiltävänsä viranomaiselle uuden hymyn". Viesti oli osoitettu asianajajalle, jota mies oli syyttänyt lavastamisesta ja herjannut nilviäiseksi. 

Mies myös julkaisi verkossa miehen asianajotoimistosta arvion, jossa valheellisesti kuvaili asianajajaa "totaalisen korruptoituneeksi jees-mieheksi".

Asianajajan tehtyä rikosilmoituksen miehestä, mies syytti tätä uudessa päivityksessä pahantahtoiseksi.

Uhkailujen ja väkivallan lisäksi mies tuomittiin kolmen parkissa olleen auton vahingoittamisesta.

Mies oli vanhastaan tuomittu eräistä samankaltaisista rikoksista joidenkin kuukausien ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Mies, nimeltään Kalle Oskari Hänninen sai kaikkiaan 2 vuoden 10 kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen.

Hänet määrättiin korvaamaan uhreille myös erinäisiä korvauksia yhteensä noin 7000 euron arvosta. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja