Käräjäoikeus on hylännyt 21-vuotiaan miehen syytteen Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjäytyksestä

Tältä Tornion räjähdyspaikalla näyttää – räjähdyksen ääni kuului satojen metrien päähän 1:30
Katso video: Tältä näytti Tornion räjähdyspaikalla viime elokuussa.

Lapin käräjäoikeus on hylännyt 21-vuotiaan miehen syytteen Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjäytyksestä Torniossa viime vuoden elokuussa.

Käräjäoikeuden mukaan jäi näyttämättä, että mies olisi osallistunut räjäytykseen.

Oikeuden mukaan miehen ja todistajien yhdenmukaisista kertomuksista on ilmennyt, että räjähde oli koko ajan toisen syytetyn hallussa.

Räjähteen hankkimisesta, autoon kiinnittämisestä ja tulilangan sytyttämisestä syytettiin 39-vuotiasta miestä, joka kuitenkin kuoli ennen oikeudenkäyntiä.

Käräjäoikeus ei siksi antanut tuomiota hänen tekemisistään.

Rajavartiolaitoksen käytössä ollut tunnukseton pakettiauto vaurioitui öisessä räjähdyksessä Aarnintiellä, mutta henkilövahinkoja ei aiheutunut.

Käräjäoikeus hylkäsi 21-vuotiaan miehen syytteen tuhotyöstä, mutta katsoi miehen syyllistyneen kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Mies sai maanantaina tuomion myös toisessa rikosjutussa. Siinä käräjäoikeus tuomitsi hänet Torniossa helmikuussa tehdyistä ryöstöstä ja ryöstön yrityksestä 2,5 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Samassa jutussa tuomittiin myös kolme muuta nuorta miestä. Heistä kaksi sai ehdotonta vankeutta ja yksi ehdollisen tuomion.


Lue myös:

    Uusimmat