Mainos

Kansanedustajat seurasivat jenkkilaivueen vierailua Rissalassa – selfie hornetin kanssa

Joukko eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan, puolustusvaliokunnan sekä valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaoston jäseniä seuraa Yhdysvaltojen Oregonin kansalliskaartin laivuevierailua Rissalassa keskiviikkona 18. toukokuuta.

Kansanedustajat pääsivät tänään tutustumaan Yhdysvaltain Oregonin kansalliskaartista vierailulla oleviin Boeing F-15 -hävittäjiin. Paikalla oli myös Suomen ilmavoimien F18 Hornet -hävittäjä.

Paikalla oli joukko eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan, puolustusvaliokunnan sekä valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaoston jäseniä. Vierailulle osallistuivat ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Antti Kaikkonen (kesk), puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok), hallinto- ja turvallisuusjaoston puheenjohtaja Mika Niikko (ps) sekä noin kaksikymmentä muuta valiokuntien jäsentä.

Yhdysvaltalaiskoneet harjoittelevat suomalaisten Hornetien kanssa ja osallistuvat myös Suomen ja Ruotsin ilmavoimien välisiin harjoituksiin.

Amerikkalaisvieraita on yhteensä noin 150. Vierailu kestää ensi viikon perjantaihin asti. Harjoituksissa on myös yhdysvaltalainen ilmatankkauslentokone. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.