Kansanedustaja Wallinheimo pyytää anteeksi sanavalintojaan

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo pyytää anteeksi sanavalintojaan Radio Novan haastattelussa.  

Wallinheimo totesi haastattelussa, ettei esimerkiksi jääkiekkojoukkueessa pelaavan kannata välttämättä ilmoittaa olevansa homo. Hän perusteli asiaa ryhmädynamiikan kannalta.

– Valitsin sanani hölmösti ja haluan pyytää niitä anteeksi. Toivon, että jokainen - myös jääkiekkoilija - voisi olla vapaasti ja avoimesti oma itsensä ja juuri sellainen kuin on. Jääkiekkomaailma voi olla asenteiltaan kylmä ja kova. Toivon, että suvaitsevaisuus lisääntyisi pukukopeissa, ja tulen puhumaan kiekkopiireissä sen puolesta, Wallinheimo toteaa tiedotteessa.

Wallinheimo on nousseesta kohusta harmissaan, sillä hän on allekirjoittanut lakialoitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista ja puhunut seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta. 

– Homous on urheilussa usein vielä tabu. Valitettavasti erityisesti kiekkopiireissä. Tabut eivät murru yhdessä yössä. Ymmärrän sen, että yksittäisen urheilijan kohdalla kynnys tulla ulos kaapista voi olla vielä liian korkealla eivätkä kaikki halua ottaa riskiä joutua silmätikuiksi. 

Wallinheimo muistuttaa, että urheilumaailman asennemuutokseen tarvitaan myös joukkueen ja urheilufanien tukea.

– Ruotsissa asennemuutos on jo alkanut, ja sen eteen tehdään työtä – esimerkkinä Ruotsin jääkiekkoliitto ja RFSL, jonka yhteiskampanjaa Tre Kronorin maajoukkuemanageri Tommy Boustedt tukee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja