Mainos

Kansalaisten tietoverkkohanke käyntiin Ylä-Karjalassa

Kansalaisia tietotekniikan käyttöön opastava tietoverkkohanke on käynnistynyt Ylä-Karjalassa. Kaksivuotinen kokeilu on osa Sitran tietoyhteiskunnan uudistamishankkeita.

"Oppiva Ylä-Karjalan" päätavoitteena on estää ihmisiä syrjäytymästä tietoyhteiskunnasta ja luoda alueelle tietotekniikan työpaikkoja. Käytännössä tämä tapahtuu yhdistämällä kuntien koulutoimien verkot, kansalaisverkko ja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän verkko. Hanke toteutetaan Nurmeksen kaupungissa sekä Juuan ja Valtimon kunnissa. Kansalaisia varten sijoitetaan tietokoneita muun muassa kioskeihin, baareihin, kirjastoihin ja muihin julkisiin tiloihin, yli 30 paikkaan. Yleisöä tietotekniikan käyttöön perehdyttävien koulutus on jo aloitettu.

Käytännön toteutuksesta vastaa Nurmeksen oppimiskeskus. Tavoitteeksi on asetettu, että siihen osallistuu noin 15 prosenttia alueen asukkaista. Keväällä 2000 päättyvän tietoverkkokoulutuksen kustannukset ovat 6,6 miljoonaa markkaa. Sitra maksaa siitä 3,7 miljoonaa markkaa, kunnat vajaat kaksi miljoonaa ja Pohjois-Karjalan työvoima- ja elinkeinokeskus puoli miljoonaa markkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.