Mainos

Kansainvälisten pankkikorttien käyttöönotto takkuaa

Pankit ovat joutuneet perääntymään uuden kansainvälisen pankkikortin eli debit-kortin markkinoinnissa, koska se ei toimi kaupoissa odotetusti.

Reilu vuosi sitten liikkeelle laskettu kortti toimii asiantuntijoiden mukaan ulkomailla paremmin kuin Suomessa. Kaupan liiton mukaan pankkien tiedotus on puutteellista ja debit-kortti tulee kalliiksi kaupoille.

Reilu vuosi sitten osa pankeista alkoi markkinoida uutta debit-korttia, jonka pitäisi toimia pankkikortin tavoin myös ulkomailla. Toistaiseksi uusi debit-kortti ei toimi kunnolla edes Suomessa.

Pankkien mukaan kaupat eivät ole päivittäneet maksupäätteitään odotetusti. Kauppojen mielestä taas tiedotus on ollut puutteellista.

Kaupan liiton asiamies Matti Räisäsen mukaan debit-kortti tulee kaupoille kalliiksi. Etenkin pienissä kaupoissa maksupäätteet ovat siksi vielä päivittämättä.

Pankkien tavoite on, että debit-kortti korvaisi perinteisen pankkikortin ensi vuoden loppuun mennessä ja siitä tulisi kuluttajan tärkein maksuväline. Mitä yli miljoonalle tällä hetkellä käytössä olevalle pankkikortille sitten tapahtuu, siihen ei löydy vielä vastausta.

Katso Nina Rahkolan juttu (Kymmenen uutiset 15.3.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.