Mainos

Kannattaako sanktioiden heikentämällä Venäjällä enää yrittää?

Ukrainan kriisin Venäjälle mukanaan tuomat sanktiot ja pakotteet ovat hyydyttäneet maan jo aiemmin lamaantunutta taloustilannetta entisestään. Venäjällä on silti yhä syytä yrittää, arvioi MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Venäjän liiketoiminnan ammattilainen Timo Mikkonen AEB:lta.

– Sanktioiden kohdalla puhutaan onneksi vielä henkilötasolla, eivätkä ne kosketa eurooppalaisia yrityksiä, Mikkonen kertoo.

Pitkittyvä kriisi huolettaa myös Mikkosta. Hän kuitenkin muistuttaa, että Venäjän talous oli laskukiidossa jo ennen Ukrainan kriisin kärjistymistä.

– Talous jäähtyi, kasvu lähestyi nollaa ja viime vuonna se sukelsi. Toimintaa sopeutetaan nykyiseen tasoon, mutta Ukraina on tuonut tähän arvaamattoman lisän, Mikkonen jatkaa.

Mikkosen mukaan Venäjän talouteen valoa tuo rakennusala.

– Tällä hetkellä rupla on devalvoitunut jo 30 prosenttia (viime vuoden lopulta), mikä vastaa suoraan ostovoiman pienentymistä. Se vaikuttaa kaupankäyntiin, mutta rakennusyhtiöiltä on tullut viestiä, että kriisitilanteessa venäläiset ostavat asuntoja.

Kriisin ratkaisemiseksi Mikkonen ei toivo lisää pakotteita Venäjälle EU:lta tai Yhdysvalloista.

– AEB:n ylin johto on saksalaisia, jotka onneksi ovat olleet suomalaisten tapaan kriisissä hyvin maltillisia. Suosittelemme neuvotteluvaihtoehtoa kriisin ratkaisemiseksi. Kun kyse on poliittinen kriisi, niin ratkaisuja voi syntyä nopeasti. Ja silloin bisneselämä seuraa perässä. Venäjällä kannattaa jatkaa liiketoimintaa, Mikkonen päättää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.