Mainos

Kanerva: Syyttäjä ryhtyi maisemamaalariksi

Kansanedustaja Ilkka Kanervan oikeusavustaja, asianajaja Matti Manner lyttäsi valtionsyyttäjän loppulausunnon tänään tuoreeltaan. Hänen mielestään syyttäjä ei ole esittänyt mitään syytteidensä tueksi.

Valtionsyyttäjä Jukka Rappe katsoo, että Kanerva pystyi halutessaan vaikuttamaan maakunnan liitossa kaavoitusasioihin. Kanervan puolustuksen mukaan maakuntahallituksen puheenjohtaja Kanerva olisi ollut väärä mies, jos olisi haluttu lahjoa joku kaavoituksen takia.

– Kanerva ei ole saanut mitään sellaisia etuja, joilla olisi pyritty vaikuttamaan hänen toimintaansa maakuntahallituksen puheenjohtajana.

Samaa mieltä oli Kanerva, joka sanoi varautuneensa siihen, että lahjusväitteiden taakse tulisi jotain tukevaa faktaa.

– En löytänyt niitä. Hieman yllättävää, että hän ryhtyi maisemamaalariksi, sanoi Kanerva lounastauolla.

Manner sanoi loppulausunnossaan, ettei Kanerva tiennyt liikemiesten hankkeista. Manner lisäsi, että syytteissä mainituista hankkeista vain yhtä puitiin maakuntahallituksessa ja sekin oli Loimaan päättäjien ajama hanke.

– Jos vastaajilla olisi ollut pyrkimys edistää jotain hankkeita, heidän olisi pitänyt suunnata väitetyt lahjusrahat kunnan päättäjille, jotka kaavoista vastaavat tai maakuntaviraston virkamiehiin, kommentoi Manner.

Tuomio vasta huhtikuussa

Liikemiehet kiistävät edes tienneensä Kanervan luottamusasemasta maakunnan liitossa.

– Edes maakuntahallinnossa ja maankäytön alalla pitkään toimineet eivät tiedä maakuntaliittojen hallitusten puheenjohtajia, kertoi Manner.

Rappe on toista mieltä liikemiesten tietämättömyydestä. Kanerva on ollut hallituksen puheenjohtaja yli kymmenen vuotta ja tästä mainitaan myös hänen nettisivuillaan.

Kanerva sanoi tuntevansa parhaiten vastaajista Merisalon, mutta kiistää puhuneensa tapaamisissa kaavoista.

– Asianomaisen herran kanssa en ole puhunut palaneen puupennin vertaa minkään valtakunnan kaavoista, en koskaan. Muista herroista puhumattakaan.

Kanerva sanoi myös, ettei hän ole tiennyt kyseisten liikemiesten tukeneen häntä. Rappe epäilee tätäkin.

– Totta kai poliitikot haluavat tietää, ketkä ovat heidän merkittävät rahoittajansa.

Oikeus antaa huhtikuussa ratkaisunsa kysymykseen, ovatko Kanervan liikemiehiltä saamat edut laillista poliittista tukea vai oliko kyse lahjuksista. Ratkaisu venyy, sillä juttu on sivuhaara Nova-yhtiötä koskevassa käräjävyyhdessä.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.