Kanerva: Vankeusvaatimus aika kova heitto

Helsingin käräjäoikeuden saliin kävellyt kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok) ei ollut halukas jakamaan tuntemuksiaan kaksi viikkoa jatkuneesta oikeudenkäynnistään.

– Ehkä sen tilitys ei ole nyt julkisesti paikallaan. Jokainen ihminen kohdallaan varmasti osaa ymmärtää, hän kommentoi.

– Eikös sekin ole aika hyvä periaate, ettei käydä tässä nyt rinnakkaista oikeusprosessia, vaan käydään se tuolla salissa.

Kanervan syntymäpäiviin liittyvät lahjuskäräjät ovat edenneet loppusuoralle. Tänään oikeudessa kuullaan syyttäjän sekä vastaajien loppulausunnot.

Kanerva myönsi kahden vuoden vankeusvaatimuksen vakavoittaneen mielen.

– Kai jokainen osaa sen kohdallaan ymmärtää, että se on aika kova heitto. Näin ollen siihen pitää myöskin suhtautua kaikella vakavuudella. Ei tässä nyt tietysti voi muuta kuin hyvin vakavalla ja nöyrällä mielellä käydä näitä asioita läpi.

Väitteet syyllistymisestä rakenteelliseen korruptioon herättävät Kanervassa edelleen ihmetystä.

– Olen siitä itse kansainvälisellä foorumilla luennoinut ja siitä vähän tiedän. Suomessa on nyt tilanne, jossa poliittisen toiminnan rahoitus tapahtuu ulkopuolelta tulevan taloudellisen tuen merkeissä. Minusta on erittäin hyvä, että näin on. Jos näin ei olisi, vain ne voisivat olla politiikassa mukana, joilla on paksu lompakko. Sitä ei kai sentään kukaan voi olla tavoittelemassa.

Kanerva uskoo asiaperusteiden ratkaisevan oikeudenkäynnin tuloksen.

– Minun toiveikkuudellani ei ole tässä paljon merkitystä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat