Mainos

Kanerva käsitteli Nova Groupiin kytkeytyvää kaava-asiaa

Kansanedustaja ja Varsinais-Suomen maakuntahallituksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) oli läsnä, kun maakuntahallitus käsitteli viime lokakuussa Nova Groupiin kytkeytyvää kaavamerkintää.

Jo lokakuun kokouksessa kävi selväksi, että hallitus halusi lisätä Loimaan Niittukulman alueelle merkinnän vähittäiskaupan suuryksiköstä. Hallitus halusi siis poiketa liiton virkamiesten laatimasta esityksestä. Liitossa oli katsottu, että tällainen kaupan rakentaminen hajottaisi yhdyskuntarakennetta ja lisäisi autoilua.

Nova Group vastasi Niittukulman alueelle suunnitellun Loimaanportti-yritysalueen kiinteistöpalveluista ja tonttien myynnistä. Kanervaa epäillään lahjuksen ottamisesta Nova Groupilta. Hän on kiistänyt epäilyn.

Kanerva ei osallistunut äänestykseen

Lokakuun kokouksessa maakuntahallitus palautti puheenjohtaja Kanervan esityksestä kaava-asian uuteen valmisteluun. Kun asiaa käsiteltiin uudestaan marraskuussa, Kanerva oli poissa hallituksen kokouksesta muiden menojensa takia. Hän ei siten ollut myöskään äänestämässä merkinnästä.

Maakuntahallitus päätti lopulta, että kaavavastineeseen lisätään maininta vähittäiskaupan suuryksiköstä, joka saa olla kooltaan enintään 9000 m2.

Maakuntajohtaja Juho Savo jätti asiasta eriävän mielipiteen. Hänen mukaansa ratkaisu oli vastoin valtioneuvoston hyväksymiä valtakunnallisia alueidenkäyttötavoitteita.

Mahdollisesta jääviydestä ei keskusteltu

Savo totesi MTV3:n uutisille, että Kanervan mahdollisesta jääviydestä ei ollut mitään puhetta lokakuun kokouksessa. Hänen mukaansa asiassa ei ylipäätään ollut ongelmaa.

- Kaavoituksen yhteydessä ei ole esillä se, kuka minkäkin hankkeen takana on, Savo selittää.

Savon mukaan paine liiton esityksestä poikkeamiseen tuli Loimaan kaupungin luottamushenkilöiden suunnalta.

Kanerva ilmoitti eilen maakuntahallituksen kokouksessa, ettei hän jatkossa aio osallistua kaava-asioiden käsittelyyn rikosepäilyn takia. Asiasta kertoo Yle Turku nettisivuillaan.

Kanerva: En keskustellut Nova-johtajien kanssa kaavoista

Maakuntajohtaja Savo kertoo, ettei poliisi ole ollut häneen yhteydessä Kanervaan kohdistuvan epäilyn takia.

Kanervaa epäillään lahjuksen ottamisesta. Poliisi selvittää muun muassa sitä, pyrkikö Nova Group vaikuttamaan syntymäpäivälahjan avulla valmisteilla olevaan maakuntakaavaan.

Kanerva itse on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Hän ei omien sanojensa mukaan ole koskaan keskustellut Nova-johtajien kanssa kaava-asioista.

Nova-yhtiöt tuomittiin konkurssiin jo viime kesänä. Loimaanportti-hankkeen internet-sivuilla yhteystiedoissa mainitaan kuitenkin edelleen Nova Group ja sen aluejohtaja. Sama henkilö hoitaa hanketta edelleen, mutta toisen yrityksen edustajana.

Kaavaprosessi pitkittyi

Kiistanalaisen maakuntakaavan on määrä tulla uudelleen Varsinais-Suomen maakuntahallituksen ja -valtuuston käsittelyyn syksyllä.

Savon mukaan hallituksen ratkaisut aiheuttivat niin suuria muutoksia, että kaava on pantava uudelleen esille.

Maakuntakaavat hyväksytetään valtuuston päätöksen jälkeen ympäristöministeriössä. Siellä keskustojen ulkopuolelle sijoittuivat vähittäiskaupan suuryksiköt on viime aikoina tyrmätty.

Merisalo: En osallistunut hankkeeseen

Sähköpostitse asiaa kommentoinut Nova-johtaja Arto Merisalo toteaa, ettei hänellä itsellään ole ollut tekemistä kyseisen hankkeen kanssa.

Hänen mukaansa Nova Group oli vain toteuttamassa Loimaan kaupungin hanketta ja että yhteistyö päättyi vuoden 2008 aikana.

- Tietoni mukaan Novalla ei ole mitään taloudellista, omistuksellista tai muutakaan kytkentää hankkeeseen, Merisalo selittää.

Merisalo iloitsee tässäkin yhteydessä poliisitutkinnasta.

- Tutkinta on erinomainen asia, koska se selventää väärät ja virheelliset väitteet ja huhut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.