Mainos

Kanerva ei keskustankaan listoille

Kokoomuksesta keskustan eduskuntaryhmään siirtynyttä kansanedustajaa Seppo Kanervaa ei hyväksytty tänään keskustan eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Keskustan Helsingin piiritoimikunta teki asiasta kielteisen päätöksen äänin 10-2. Yhtenä perusteluna oli se, että keskusta oli Kanervalle vasta toissijainen vaihtoehto. Kanerva ryhtyi pyrkimään keskustan ehdokkaaksi, kun kokoomuksen Helsingin piiri oli viime viikolla torjunut hänen pääsynsä uudelleen puolueen ehdokkaaksi. Tämän jälkeen Kanerva loikkasi keskustan eduskuntaryhmään.

Keskustan Helsingin piirin puheenjohtaja Tommi Kytölä kertoi illalla, että piiritoimikunnassa karsastettiin myös joitakin Kanervan kannanottoja, joiden ei katsottu olevan sopusoinnussa keskustalaisen arvomaailman kanssa. Puhujat olivat viitanneet tämän lausuntoihin etnisistä ja sukupuolisista vähemmistöistä.

Keskustan Helsingin piiritoimikunta ei kuitenkaan täyttänyt piirin listalla vielä vapaana olevaa yhtä ehdokaspaikkaa. Kun paikka aikanaan täytetään, on mahdollista, että joku ehdottaa edelleen Kanervan ottamista ehdokkaaksi.

Monet Helsingin keskustan piirissä toivovat edelleen, että tohtori Olli Rehn suostuisi ehdokkaaksi. Kytölä sanoi keskustelleensa itse viimeksi tänään Rehnin kanssa. Kytölän mukaan Rehnin kanta ehdokkuuteen ei ole muuttunut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.